Jobbsökartipsen du inte vill missa!

De senaste månaderna har arbetsförutsättningarna förändrats för många och fler än vanligt är i behov att uppdatera sitt cv och LinkedIn-profil. För den som söker nytt jobb har vi nu samlat många av våra populäraste artiklar med råd, tips och annat som underlättar jobbsökar-processen.

Vi hjälper dig med allt ifrån vad du ska tänka på innan du börjar söka jobb, hur du ska tolka platsannonser, hur du vässar ditt cv, hur du skriver att personligt brev till vad komptensbaserad rekrytering innebär. Och du, missa inte att läsa vårt extratips om hur du fixar LinkedIn-inställningen som alla headhunters älskar!

Att tänka på innan du börjar söka jobb

Fasticons 5 bästa tips till dig som söker jobb

Hur framställer du dig själv för att vara så attraktiv som möjlig för rekryterarna? Här kommer några hjälpande tips på vägen!

Konsten att sälja in dig till arbetsgivaren

När du söker jobb kan man dra en del paralleller mellan jobbsökandet och försäljning. I säljsammanhang pratar man ibland om uttrycket: 100 knack – 10 snack – 1 tack. Du behöver alltså både kvantitet (tillräckligt många kontakter) men också kvalitet (göra rätt) för att öka chansen att få ett ja och hitta ditt drömjobb.

Att tänka på när du läser platsannonser

Hur ska några av de vanligaste klyschorna i platsannonserna tolkas?

I platsannonser återkommer ofta liknande begrepp och klyschor som liknar varandra. Vi hjälper dig med att tolka några av de vanligaste som förekommer.

”Vad gör jag för fel? Ingen kallar mig på intervju!” – Men, har du läst annonsen ordentligt?

Skickar du iväg ditt, kanske inte så uppdaterade, cv och personliga brev på vinst och förlust med tanken ”är det meningen, så hör de av sig”. Stanna upp! Det märks om du inte har läst igenom annonsen ordentligt och uppdaterat ditt cv därefter. Hur ska du göra istället? Det får du veta här!

”Detta är ett krav!” – Kan jag söka tjänsten, fast jag inte prickar in allt som efterfrågas?

Ibland kan det stå något i stil med ”Meriterande om du har erfarenhet av…” i platsannonserna. Så hur vet du om du kan söka tjänsten, eller om du kommer gå vidare om du söker även fast du kanske inte har viss erfarenhet? Vi hjälper dig att reda ut begreppen som kan vara förvirrande!

Att tänka på när du skriver ditt cv 

Vässa ditt cv med rekryterarnas 7 supertips!

Det är inte lätt att skriva ett bra cv och det är vanligt att glömma bort att anpassa cv:t utifrån den specifika tjänsten man söker. Men vad är det egentligen som arbetsgivare och rekryterare söker när de läser ett cv? Fasticons rekryteringskonsulter har sammanställt en lista som hjälper dig att få till ett riktigt bra cv!

7 vanliga cv-missar som gör att du inte kallas på intervju!

När du söker jobb är det främsta syftet med ditt cv att bli kallad till en intervju för att du ska få möjlighet att berätta mer om dig själv och varför du är rätt person för jobbet. Den här artikeln ger dig insikter om hur du formulerar ett bra cv och framförallt kunskap om de vanligaste fallgroparna, som i värsta fall leder till att din ansökan sorteras bort innan du ens fått chansen.

Att tänka på inför intervjun

5 vanliga kompetensbaserade intervjufrågor – och vad rekryteraren egentligen vill veta

Det är allt vanligare att företag väljer att genomföra kompetensbaserade intervjuer. Enkelt förklarat ställer rekryteraren då endast frågor på arbetsintervjun som berör din kompetens för att matcha en i förväg framtagen kravprofil. Här tar vi upp fem vanliga frågor som ofta ställs vid kompetensbaserade intervjuer och hur du kan tänka när du besvarar dem.

Extratips!

Så här fixar du LinkedIn-inställningen alla headhunters älskar!

Visst vore det häftigt om jobbet kom till dig, istället för att behöva leta och leta efter drömjobbet bland alla platsannonser? Genom att ha rätt inställningar på LinkedIn kan det hända just dig!

 

Vi hoppas att artiklarna hjälper dig eller någon du känner på vägen mot drömjobbet. Lycka till!

Relaterade artiklar