Dags för nästa steg i karriären?

Varje år hjälper vi hundratals personer till nya utvecklande jobb och konsultuppdrag. Genom Fasticon får du möjligheten att komma i kontakt med både privata och offentliga arbetsgivare inom samhällsbyggnadssektorn. Möjligheterna finns inom de flesta yrkesroller och över hela landet. Med över 15 års erfarenhet av bemanning och rekrytering vågar vi påstå att vi är branschens bästa specialister på att matcha rätt kompetens med rätt arbetsgivare. 

Självklart arbetar vi alltid kompetensbaserat, vilket innebär att det alltid är din kompetens och potential för den specifika tjänsten som står i fokus.

Via oss får du tillgång till många spännande karriärmöjligheter. Genom att registrera ditt cv ökar du dina chanser och får ta del av jobbtips som är anpassade utifrån just din profil. Låt oss hjälpa dig på vägen mot ditt nya drömjobb!

Allt inom samhällsbyggnad

Fasticon bemannar och rekryterar inom en rad specialistområden:

  • Ledning
  • Ekonomi & finans
  • Fastighetsförvaltning
  • Uthyrning & etablering
  • Teknik & byggprojektledning
  • Management
  • Energi & hållbarhet
  • IT & systemförvaltning

Välj själv - anställd eller konsult!

Vi har en stark passion för att säkra rätt kompetens. När du söker jobb eller konsultuppdrag genom Fasticon kan du förvänta dig en träffsäker, effektiv och kompetensbaserad rekryteringsprocess. Med vår långa erfarenhet och gedigna kompetens får vi regelbudet förnyat förtroende att rekrytera och hyra ut konsulter till många starka varumärken inom samhällsbyggnad.

Hos oss kan du hitta din nästa karriärsutmaning genom att antingen bli rekryterad eller uthyrd som konsult. Vid rekrytering hjälper vi kunderna att hitta långsiktigt rätt kompetens. Bemanningsuppdrag fyller ett tillfälligt kompetensbehov och vi hjälper kunderna att hyra in en konsult som bidrar från första dagen. 

Läs mer om att jobba som konsult

Så här fungerar vår rekryteringsprocess

1. Din ansökan

Alla ansökningar sker via vår hemsida. Ett välkomstmejl bekräftar att vi har tagit emot din ansökan. Du får också möjlighet att ange preferenser för framtida möjligheter.

2. Urvalsfrågor

I samband med din ansökan får du besvara ett antal urvalsfrågor. Frågorna är kopplade till de krav som ställs för tjänsten.

3. Arbetspsykologiska tester

För att matcha din kompetens och dina personliga egenskaper mot kraven för tjänsten får du utföra arbetspsykologiska tester. De är webbaserade och du kan genomföra dem var och när det passar dig.

4. Kompetensbaserad intervju

Om din profil tillhör dem som bäst matchar kraven bjuder rekryteringskonsulten in dig till en kompetensbaserad intervju, som oftast genomförs digitalt.

5. Intervju hos din potentiella arbetsgivare

Nu är det dags att träffa din potentiellt nya arbetsgivare för en intervju. Det är en bra möjlighet för dig att ställa frågor och känna av hur du upplever tjänsten och arbetsplatsen.

6. Referenstagning

Referenstagningen sker i ett digitalt gränssnitt, vilket möjliggör att varje referensgivares svar blir jämförbart och likvärdigt bedömt av rekryteringskonsulten.

7. Bakgrundskontroll

I slutet av rekryteringsprocessen genomförs alltid en bakgrundskontroll. Tack vare bakgrundskontrollerna kan du som kandidat känna dig trygg i att rekryteringsprocessen är noggrann och seriös.

8. Grattis! Jobbet är ditt!

Efter den här kompetensbaserade rekryteringen kan du känna dig trygg med att ha valt rätt. Nu börjar den spännande resan på ditt nya jobb!

Vanliga frågor

Alla tjänster vi rekryterar finns i jobblistingen på fasticon.se/lediga-jobb. Du söker en tjänst genom att gå in på annonsen för tjänsten du är intresserad av och klickar på "Sök denna tjänst". Där har du möjlighet att snabbt och enkelt registrera ditt cv. 

Absolut! Om du ser flera tjänster som fångar ditt intresse är du välkommen att ansöka.

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnad och har kunder över hela landet. Kunderna finns över hela landet. Gemensamt är att de ofta arbetar med fastigheter, bygg eller energi. Vi rekryterar åt alltifrån mindre privata aktörer till kommuner och regioner samt både statliga och börsnoterade bolag.

Alla aktuella tjänster publiceras på fasticon.se/lediga-jobb.

Vad roligt att du är nyfiken på en av våra tjänster! För att få svar på dina funderingar kontaktar du den rekryteringskonsult eller konsultchef som står som ansvarig kontaktperson i platsannonsen. Alla aktuella platsannonser hittar du i jobblistningen på fasticon.se/lediga-jobb och kontaktinformation till rekryteringskonsulten eller konsultchefen finns i respektive platsannons.

Vi är stolta över att alltid arbeta med en kompetensbaserad och diskrimineringsfri rekryteringsprocess. Det innebär att den rekryteringskonsult eller konsultchef som ansvarar över tillsättningen utgår från kandidatens formella och personliga kompetenser.

För att din kompetens ska matcha mot kundföretagets kravprofil kommer du därför att få svara på ett antal urvalsfrågor i samband med att du skickar in din ansökan. Om du går vidare i processen kommer du även få utföra arbetspsykologiska tester.

 

Du kommer märka att de frågor du får vid intervjutillfället är kompetensbaserade. Frågorna kan såklart variera beroende på vilken tjänst du söker. Gemensamt är att de inte handlar om t.ex. privatliv eller fritidsintressen. Istället fokuserar de på din kompetens och potential för den aktuella tjänsten.