Varför jobba som konsult?

Varje år hjälper vi hundratals personer till nya utvecklande konsultuppdrag. Som konsult hos Fasticon kommer du i kontakt med flera olika typer av arbetsgivare inom samhällsbyggnadssektorn och knyter värdefulla kontakter samtidigt som du breddar din kompetens. Möjligheterna finns inom de flesta yrkesroller och över hela landet.

Hos oss får du ta del av varierande och utmanande uppdrag för olika kunder. Självklart erbjuder vi trygga anställningsvillkor och generösa förmåner. Du har också möjligheten att ta uppdrag via eget bolag. Vi erbjuder försäkring genom IF till alla våra underkonsulter.

Flexibilitet och konkurrenskraftiga villkor
Intressanta och utvecklande uppdrag
Coachande och personligt ledarskap

Välj själv – anställd konsult eller underkonsult med eget bolag

Du kan välja att ta uppdrag antingen som konsult direkt anställd av Fasticon, eller vara underkonsult med eget bolag.

En anställning hos Fasticon innebär självklart att din tjänst lyder under samma regler som för andra på arbetsmarknaden. Under din anställningsperiod har du en personlig kontakt med din konsultchef som är ytterst ansvarig över uppdraget. Våra konsultchefer är angelägna om att bygga personliga relationer och arbetar för att vara så lättillgängliga som möjligt om du har några funderingar.

Din anställning är hos oss men ditt uppdrag sker ute hos kundföretaget. Självklart erbjuds du kollektivavtal, försäkringar och tjänstepension.

Kom och bidra med din kompetens

Vi kan samhällsbyggnadsbranschen och hyr ut konsulter inom en rad olika yrkesområden. Exempel på områden vi ständigt söker kompetens inom är:

  • Interim Management
  • Ekonomi & finans
  • Fastighetsförvaltning
  • Uthyrning & etablering
  • Teknik & byggprojektledning
  • IT & systemförvaltning
   

 

Så här går konsultprocessen till

1. Din ansökan

Alla ansökningar sker via vår hemsida. När du anmält ditt intresse får du ett automatiskt mejl som bekräftar att vi tagit emot din ansökan. Du får också möjlighet att ange preferenser för framtida möjligheter.

2. Intervju

När vi har fått in din ansökan och matchat den mot lämpliga uppdrag kontaktar en av våra konsultchefer dig för en intervju.

3. Presentation för kund

Om du fortfarande är intresserad av uppdraget och matchar kundens efterfrågan på kompetens presenterar en konsultchef din profil.

4. Intervju med kundföretaget

Nästa steg är att du får träffa kundent, veta mer om uppdraget, presentera dig och vad du kan bidra med genom din kompetens.

5. Referenstagning

Efter genomförd intervju kontaktar vi dina referenser. Referenstagningen sker digitalt, vilket möjliggör att varje referensgivares svar blir bedömd likvärdigt av konsultchefen.

6. Bakgrundskontroll

Mot slutet av processen genomförs alltid bakgrundskontroller på de konsulter som är aktuella för nya uppdrag. Nivån på bakgrundskontrollen beror på vilken typ av uppdrag du önskar vara konsult inom.

7. Grattis! Uppdraget är ditt!

Efter genomförda intervjuer och bakgrundskontroll blir den bäst lämpade konsulten erbjuden uppdraget. Därefter är det dags för avtalsskrivning och att komma överens om ett startdatum.

8. Uppföljning

Vi jobbar med uppföljning i alla steg, från att du lämnat in din intresseanmälan till att du avslutar ditt uppdrag. Du kommer ha regelbunden kontakt med din personliga konsultchef genom hela processen.

  • "Från första samtalet med konsultchefen och genom hela uppdragstiden har jag bemötts på ett mycket positivt, hjälpsamt och professionellt sätt. Det går snabbt och lätt att få kontakt vilket skapar en trygghet. Jag kan varmt rekommendera att arbeta som konsult hos Fasticon".
    Sandra Konsult hos Fasticon

Vanliga frågor

Att kontinuerligt kunna erbjuda intressanta och attraktiva uppdrag är nyckeln i att utveckla och behålla våra kompetenta och uppskattade konsulter. En anställning hos Fasticon innebär självklart att din tjänst lyder under samma regler som för andra på arbetsmarknaden. Fasticon erbjuder självklart kollektivavtal och de förmåner som medföljer så som flexpension, föräldralön och försäkringar m.m.

Det beror på vilken uppsägningstid du har. En månads uppsägningstid kan fungera för vissa uppdrag. Våra kunder har ofta ett akut behov av kompetens och vill ha en konsult som kan börja så snart som möjligt. Därför kan det vara svårt att ta konsultuppdrag om du har en längre uppsägningstid. I så fall behöver du säga upp dig från en fast anställning först innan du börjar söka konsultuppdrag.

Vi arbetar brett inom samhällsbyggnadssektorn och tillsätter uppdrag inom många olika segment, både specialistroller och chefsroller. Vanligt förekommande uppdrag är bland annat inom administration, ekonomi, uthyrning, förvaltning, teknik och projektledning.

Vi lägger upp annonser för många konsultuppdrag, men inte alla. Därför är det bra att skicka in en intresseanmälan och på så vis skapa kontakt och påbörja en dialog med oss. Du får då chansen att berätta vad du är intresserad av för typ av uppdrag och vi kan försöka matcha dina önskemål.