Sök

Om oss

Fasticon är marknadsledande specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad. Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Om Fasticon i korthet

200 +

Kunder

Inom samhällsbyggnad i hela Sverige.

3 st.

Starka varumärken

Fasticon, BFAB och STF Ingenjörsutbildning.

~ 220 mkr

Omsättning

Stark och noterad huvudägare.

eNPS 70

Engagerade medarbetare

Specialiserade på kompetensförsörjning.

En koncern med starka varumärken​

I Fasticon-koncernen ingår Fasticon, STF Ingenjörsutbildning och BFAB.

Fasticon matchar uppdragsgivare och kandidater oavsett om det gäller rekrytering eller bemanningsuppdrag.

STF erbjuder kurser och utbildningar för yrkesverksamma i teknikdrivna företag. Föreläsarna är specialister med gedigen erfarenhet och stark förankring i näringslivet.

BFAB erbjuder ett brett utbud av öppna och företagsanpassade utbildningar för yrkesverksamma inom bygg- och fastighetsbranschen. Föreläsarna kommer från näringslivet och har lång erfarenhet inom sina respektive områden.

Vårt erbjudande

Vi vill bygga långsiktiga kundrelationer genom värdefulla tjänster som möjliggör och underlättar för kunder inom samhällsbyggnadssektorn att hitta rätt kompetens. Det gör vi tack vare vår gedigna erfarenhet och våra tre affärsområden.

Godkänn cookies för marknadsföring för att se videomaterialet Cookiesinställningar

Bemanning

Rekrytering

Utbildning

 

Varje år förser vi över 200 kunder med ny kompetens,
har kontakt med 7 000 kandidater och utbildar medarbetare från 800 organisationer.

Vision

Vår vision – att alla har rätt kompetens – är en drivkraft och en riktning för vår verksamhet. Visionen ger oss energi att göra det vi är bäst på, att hjälpa våra uppdragsgivare, kandidater och utbildningsdeltagare till långsiktigt värdefulla relationer. Vi förser samhällsbyggnadssektorn med kompetens för en värdeskapande samhällsbyggnad.

Mission

Vi är samhällsbyggnadssektorns kompetenspartner och missionen är att utveckla människor och organisationer.

Vår historia

Fasticon har mycket lång erfarenhet av att utveckla människor och organisationer inom samhällsbyggnadssektorn. Nuvarande Fasticon etablerades 2007. Men historien och drivkraften att bidra till värdeskapande samhällsbyggnad sträcker sig betydligt längre än så. Grundarna av Fasticon upplevde att kompetensförsörjning och kompetensutveckling allt tydligare framstår som en kritisk framgångsfaktor för hela branschen. Något som är relevant än idag – vilket vi nu som då vill vara med och påverka i en positiv riktning.

 

BFAB:s utbildningsverksamhet utvecklades 1985 med målet att framgångsrikt utbilda yrkesverksamma inom bygg- och fastighetsbranschen. Den utbildningsverksamhet som idag bedrivs inom ramen för STF Ingenjörsutbildning etablerades redan på 1930-talet av Svenska Teknologföreningen och konsultverksamheten har sitt ursprung från en arbetsgivarorganisation.

Vi är stolta över vårt arv och har blicken framåt för att som alltid ligga i framkant i arbetet med att utveckla människor och organisationers kompetens och konkurrenskraft.