Experttipsen – så höststädar du ditt cv

När hösten börjar göra sig påmind är det många som tar tag i höststädningen, allt gammalt ska ut och positiva energier ska in! Men har du höststädat ditt cv? Bästa tillfället är alltid nu! Så ta tillfället i akt och börja rensa ditt cv från gammal och irrelevant information och uppdatera det med dina nya kunskaper och färdigheter! Vi delar med oss av de viktigaste delarna att tänka på.

Mindre ändringar kan göra stor skillnad

Om du tänker tillbaka – när såg du senast över ditt cv? Under hösten brukar många få känslan av att det är dags för en nystart, kanske din nystart innebär ett nytt jobb?! Oavsett om du söker ett nytt jobb eller inte är det ett smart drag att höststäda ditt cv. Du vet aldrig när ett intressant jobb dyker upp bland platsannonserna eller bland de numera ofta riktade annonserna i sociala medier! Ofta räcker det med mindre korrigeringar som gör stor skillnad för helhetsintrycket.

Uppdatera jobb och titlar

Börja med att uppdatera ditt cv med ditt nuvarande jobb, eller det senaste du hade. Är det så att du varit på samma arbetsplats en längre tid kanske du har bytt titel internt, eller att titlarna har förändrats sedan du började. Skriv då in vilka titlar du haft på företaget så att din interna karriär synliggörs eller byt ut den gamla titeln mot den nya.

Förtydliga dina ansvarsområden

Det är lätt att bara arbeta på som vanligt och inte reflektera över hur tjänsten utvecklas med tiden. Vad har du för arbetsuppgifter och nya erfarenheter idag jämfört med när du började din tjänst? Tänk tillbaka och uppdatera cv:t med de nya områden du har utvecklats inom. Passa på att även se över dina tidigare tjänster. Kanske ser du saker att fylla på med nu som du inte tänkte på då du senast uppdaterade ditt cv.

Berätta om din kompetensutveckling

Många arbetsplatser erbjuder kompetensutveckling i form av kurser och utbildningar. Underskatta inte vikten av att få med dem i ditt cv under en egen rubrik. Oavsett om det är endagskurser eller onlineutbildningar som känns ”fjuttiga” eller större fortbildningsmöjligheter som gett ett större kompetensavtryck ska de stå med. Att du valt att fortbilda dig visar på att du är mån om din professionella och personliga utveckling och att du aktivt arbetar för att vara uppdaterad kompetensmässigt.

Glöm inte bort din LinkedIn-profil

I den digitaliserade världen är det minst lika viktigt att uppdatera ditt digitala cv som ditt vanliga. Därför vill vi påminna dig om att se över din LinkedIn-profil. Gå igenom titlar, arbetsbeskrivningar och utbildningar som vi skrev om ovan, men kom även ihåg att uppdatera introduktionstexten på din profil. En aktuell profil med relevanta sökord i dina arbetsbeskrivningar och introduktionstexten ökar dina chanser att matcha rekryterarnas sökningar.

Kolla över vilka cv-baser du är med i

Inte sällan när man söker jobb registrerar man sin profil hos olika rekryterings- och bemanningsföretag. Tänk igenom vilka företag du tidigare har registrerat ditt cv hos och uppdatera din profil även där. Det ökar dina chanser för att rekryterarna ska hitta just din profil när de söker efter lämpliga kandidater i deras egen cv-databas. Om du aktivt söker jobb är detta även ett mycket bra tillfälle att ta kontakt med en rekryterare och berätta om vad du söker för typ av tjänst så att hen har dig färskt i minnet när ett jobb som matchar din profil dyker upp framöver.

Lycka till, vi håller tummarna för dig!

Vill du veta mer? Kontakta Ida Viberg

Kommunikatör

ida.viberg@fasticon.se 072-389 99 72

Relaterade artiklar