Sök

Vad söker konsultchefen efter i ditt cv? 

Zara Elenmo

Zara Elenmo

Vad missar många att skriva i cv:t? Hur viktig är layouten, egentligen? Och hur kommer bemanningsbranschen att förändras i framtiden? Vi har krokat tag i Zara Elenmo, konsultchef på Fasticon, mellan alla möten för att ta del av hennes syn på vad man ska tänka på när det kommer till sin ansökan utifrån bemanningsperspektivet.

Vilka är de vanligaste cv-missarna som du ofta ser?

– Något som är återkommande i många cv:n är att cv:t ser ’hoppigt’ ut då det består av många kortare anställningar med otydliga förklaringar kring tjänsten. Oftast finns det bra förklaringar till varför det sett ut så yrkesmässigt. Det kan till exempel vara så att personen haft konsultuppdrag eller kanske varit egen och utfört kortare uppdrag parallellt med sin egen verksamhet. Det syns dock ofta inte i cv:t.

Hur ska man göra cv:t tydligare för er som läser cv:t?

– Skriv tydligt under arbetslivserfarenhet om tjänsten innebar exempelvis konsultuppdrag eller en tillsvidaretjänst. Många är tyvärr rädda för att skriva ut detta för de tror att det inte ser bra ut. Utifrån ett konsultperspektiv är det däremot positivt att en kandidat testat vingarna, satt sig in i flera olika system och kanske fått en inblick i både kommunala och privata bolag. Det visar på att man förmodligen är nyfiken och har lätt för att anpassa sig i olika typer av organisationer.

Zara betonar engagerat:

– Tvärtemot mot vad många tror kan det vara en fördel med många olika sorters erfarenheter. Men vi behöver veta varför cv:t ser ut som det gör för att kunna koppla det på ett bra sätt till den tjänst som ska tillsättas.

Hur viktig är cv:ts layout?

I vår bransch behöver man inte skapa avancerade cv:n i InDesign, det viktigaste är att cv:ts innehåll är lättöverskådligt. Om jag får väldigt många ansökningar behöver jag kunna sortera dem snabbt. Därmed underlättar man för den som rekryterar med ett enkelt och koncist cv. Ett tips är att skriva en inledande kort sammanfattning som man har överst i cv:t där man sammanfattar vem man är, ens framtida mål och varför man passar för tjänsten eller uppdraget.

Har du någon framtidsspaning vad gäller rekryteringsbranschen?

– Jag ser att allt fler kundföretag blir mer medvetna om det mervärde som konsulttjänster kan ge organisationen. Konsultlösningar är redan mycket populärt i Stockholm och det börjar även bli allt större i Skåneregionen. Min framtidsspaning är att det kommer bli fler förfrågningar på den här typen av kompetenslösningar. En av fördelarna är att kundföretaget får en snabb lösning på sitt kompetensbehov under en specifik tidsperiod, samtidigt som en intern kunskapslucka fylls.

Avslutningsvis, vad är det roligaste med ditt jobb?

– Det roligaste är när man tar emot ett telefonsamtal från en kandidat som signerat för sitt drömuppdrag! Jag känner en genuin glädje när jag har lyckats med en bra matchning mellan kundföretag och kandidat. Det är också kul med att ringa uppföljningssamtal till våra konsulter och få höra om hur det går på sina uppdrag och få bekräftat att de trivs och har roligt om dagarna. Utöver det innebär mitt jobb en härlig variation av att få träffa olika typer av människor och fastighetsbolag.

Vill du veta mer? Kontakta Zara Elenmo

Konsultchef

zara.elenmo@fasticon.se 076-632 33 56

Relaterade artiklar