3 vanliga frågor till Fasticons rekryteringskonsulter

”Åh, vilken spännande platsannons! Jag måste ringa rekryteringskonsulten och fråga mer om tjänsten!”. Så kan en del nyfikna personer ha tänkt innan de slagit en rekryteringskonsult en signal. Med många års erfarenhet från rekrytering inom samhällsbyggnadssektorn har vi koll på de vanligaste frågorna kandidaterna har – här får du ta del av svaren på de tre vanligaste frågorna!

Platsannonsen är en sammanfattning av tjänsten som ska skapa nyfikenhet. Men av naturliga skäl får man inte plats med all information om tjänsten och arbetsgivaren i den. Därför är det naturligt att många kandidater blir nyfikna och hör av sig för att få veta mer.

”Kan du berätta mer om vad tjänsten innebär?”

När våra rekryteringskonsulter får den här frågan brukar de berätta om hur en arbetsvecka ser ut hos företaget i generella drag. Du får även veta mer om eventuella krav kunden har för att den sökande ska förstå tyngden i tjänsten bättre.

Det kan även hända att rekryteringskonsulten passar på att ställa några korta frågor för att se om du verkar matcha bra mot arbetsuppgifterna och de krav arbetsgivaren ställer. Genom att få en bättre översyn av din profil kan rekryteringskonsulten föreslå flera tjänster som kan vara intressanta för dig.

”Kan du berätta mer om arbetsgivaren/arbetsgruppen?”

Inte sällan vill den som ringer få veta mer om de mjuka värdena. När den här frågan ställs brukar rekryteringskonsulten därför fokusera på att beskriva hur den närmaste chefen arbetar, ledarskapsstilen och hur de arbetar i arbetsgruppen. Samtidigt försöker vi vara tydliga med att det är i mötet med arbetsplatsen som du får den slutgiltiga känslan av hur du kommer passa in i arbetsgruppen. Kom ihåg att ett möte med arbetsgivaren även är för din skull, det ska kännas bra för båda parter!

”Vad blir nästa steg och vad händer här näst?”

Den här frågan får rekryteringskonsulterna ofta i slutet av en arbetsintervju. Personen är såklart nyfiken på nästa steg i processen.

I det här läget är återkopplingen så viktig! Vi är måna om att alltid återkoppla så fort vi vet något. Ha i åtanke att rekryteringskonsulten alltid intervjuar flera personer. Därefter ska han eller hon återkoppla till kundföretaget som i sin tur ska besluta vem eller vilka de i sin tur vill träffa.

Även om processen av någon anledning skulle dra ut på tiden är målet att återkoppla inom den närmaste veckan. Kandidaten ska alltid känna att han eller hon vet var i processen han eller hon är.

Vill du veta mer? Kontakta Sara Backlund

Affärsområdeschef Bemanning & Rekrytering

sara.backlund@fasticon.se 073-415 43 14

Relaterade artiklar