Rekryterarnas bästa jobbsökartips

När det är dags att söka nytt jobb bollar de flesta gärna av oss med personer i vår närhet. Det är bra! Men ta också råd från de som verkligen kan rekrytering. För om din inte vän själv arbetar med rekrytering är sannolikheten hög att hen ger dig välmenande råd baserade på tyckande och känslor, snarare än utifrån fakta och professionell erfarenhet.

För den som ska börja träna är det rätt självklart att PT:n ger mer kvalificerade råd än den välmenande vännen, eller hur? Ta del av vår samlade kunskap och se oss som din kostnadsfria jobbsökar-PT.

Investera tid i ditt cv – det är värt det!

Att skriva ett bra cv är inte en helt enkelt uppgift. I flesta fall är ditt cv det enda rekryteraren vet om dig. Därför behöver du på ett kort och överskådligt sätt förmedla vad som är relevant i förhållande till den specifika tjänst du söker. Risken är annars stor att din ansökan sorteras bort. Du behöver få rekryteraren att förstå hur dina erfarenheter gör dig relevant för tjänsten. Vi hjälper dig att vässa cv:t med våra rekryterares 7 supertips. Om du kompletterar tipsen med vår ultimata cv-guide så bör ditt uppdaterade cv hjälpa dig att landa många intressanta arbetsintervjuer framöver.

Gläns med ditt personliga brev

Som komplement till cv:t vill många arbetsgivare har ett personligt brev. Arbetsmarknaden blir allt mer personlig och värderingsstyrd. Därmed kan ett starkt personligt brev ta dig till en anställningsintervju, även om du kanske saknar de formella meriterna. Ett starkt personligt brev handlar om så mycket mer än att stava korrekt och styckesindelningar. Det personliga brevet ska beskriva ditt professionella jag och inte ditt privatliv. Du hjälper alltså den som rekryterar att förstå vad det är i ditt cv som gör att du är helt rätt för jobbet. 

Syns du inte finns du inte – uppdatera din LinkedIn-profil

Medielandskapet har förändrats och vi spenderar allt mer tid i sociala medier. Det gäller även hur rekryterarna letar efter kandidater till de tjänster som ska tillsättas. För rekryterare är LinkedIn det främsta arbetsverktyget för att hitta potentiella kandidater. Syns du inte där är risken stor att du missar en spännande jobbmöjlighet, eftersom du inte finns. Har du inte profil redan rekommenderar vi att du skaffar en uppdaterad profil redan idag. Därefter fixar du LinkedIn-inställningen alla headhunters älskar – på så vis ökar du chanserna att jobbet kommer direkt till dig!

Relaterade artiklar