Simon Mughrabi rekryterad som affärsområdeschef fastighet hos Uppsala kommun Skolfastigheter

Simon Mughrabi

När Uppsala kommun Skolfastigheter sökte en affärsområdeschef för fastighetsavdelningen var det Simon Mughrabi som slutligen blev erbjuden tjänsten. Då Simon tidigare haft flera chefspositioner inom fastighetssektorn kände han att Uppsala kommun Skolfastigheter var rätt plats för honom och hans kompetens. Här delar Simon med sig av sin rekryteringsresa med Fasticon och den nya tjänsten som bidrar till Uppsalas framtid.

Vad var det som gjorde Uppsala Kommun Skolfastigheter intressant som arbetsgivare?

– En del var att Uppsala Kommun Skolfastigheter är ett  kommunägt fastighetsbolag. Det vill säga ett mellanting mellan den offentliga och den privata sektorn. Då jag tidigare har arbetat i båda så kände jag att det skulle vara otroligt spännande att få kunna bidra i just ett sådant bolag. Det som gör tjänsten extra intressant är att vi som fastighetsägare äger hela affären, från byggnation till långsiktig förvaltning av fastigheterna. Att dessutom få arbeta inom en så samhällsviktig verksamhet känns extra meningsfullt för mig. Det är även givande att få vara med och påverka att Uppsala kommuns skattemedel används på ett sunt och ekonomiskt långsiktigt hållbart sätt.

Simon fortsätter:

– Uppsala kommun Skolfastigheter äger en stor fastighetsportfölj med över femhundra byggnader, vilket inkluderar de flesta av Uppsalas förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Det kändes bra att kunna vara en del av en organisation där vi kan påverka och bidra till samhället. Uppsala växer och det medför utmaningar, men framför allt öppnar det upp för många framtida möjligheter!

Hur har din första tid varit?

– Över förväntan! Självklart förväntade jag mig att det skulle en trevlig och bra arbetsplats. Men jag är mycket positivt överraskad. Jag fick ett fint välkomnande, både från bolagsledning, kollegor och medarbetare.

Simon nämner även den höga kompetensen bland alla medarbetare och den behagliga atmosfären på arbetsplatsen.

– Inom organisationen är det stor flexibilitet där nya idéer och kreativa förslag välkomnas. Dessutom flyttade vi till nya lokaler mellan min första intervju och min första arbetsdag. Byggnaden vi sitter i nu är verkligen fantastisk! Och min introduktion flöt på bra, då jag fick möjligheten att följa en erfaren konsult som redan var insatt i verksamheten.

Hur upplevde du rekryteringsprocessen?

– Rekryteringen var väldigt smidig. Jag uppskattade den öppna dialogen med både arbetsgivaren och med Malin på Fasticon. Processen var transparent och jag fick verkligen möjlighet att visa vem jag är och vad jag kan bidra med. Att genomföra ett kompetensbaserat case var särskilt värdefullt för mig. Det gav mig chansen att presentera konkreta lösningar och tydligt visa min kompetens och arbetsmetodik. Fler bör inkludera sådana moment i rekryteringsprocessen i stället för att enbart fokusera på cv:t.


Uppsala kommun Skolfastigheter skapar hållbara lärmiljöer

Uppsala kommun Skolfastigheter är ett kommunalt fastighetsbolag som sedan 2013 långsiktigt äger och förvaltar fastigheter för pedagogisk verksamhet i Uppsala kommun. Kommunbolaget ingår i bolagskoncernen Uppsala Stadshus AB.

I fastigheterna bedrivs bl.a. förskole-, grundskole- och gymnasieverksamhet. De äger en stor fastighetsportfölj med drygt 140 fastigheter, omkring 500 byggnader och ca 500 000 kvm uthyrd yta.

Hållbarhet är ett prioriterat område och Uppsala kommun Skolfastigheter arbetar aktivt för att möjliggöra att Uppsala kan växa smart och hållbart samtidigt.

Bolaget värnar starkt om sina medarbetare, samtidigt som de arbetar hårt för att Uppsalas barn och ungdomar ska få hållbara och inspirerande lärmiljöer.


Om Simons roll som affärsområdeschef fastighet Uppsala

Som affärsområdeschef är Simon med och formar framtiden för Uppsala kommun Skolfastigheter och Uppsala kommun. Bolaget växer och har ett viktigt uppdrag i att försörja kommunen med förskolor och skolor, vilket innebär ett stort ansvar för affärsområdeschefen.

Uppdraget är avgörande för att leda och utveckla affärsområdet, samtidigt som Simon aktivt och strategiskt bevarar fastighetsvärdet och säkerställer åtgärder för energieffektiviseringar och minskat klimatavtryck.

Simon arbetar nära andra affärsområden och skapar rätt förutsättningar för goda tvärfunktionella samarbeten. I rollen ingår även bl.a. personalansvar, att skapa ett positivt arbetsklimat samt en dynamisk arbetsplats där mål, arbetsuppgifter och ansvar är tydliga.

Vill du veta mer? Kontakta Sara Backlund

Affärsområdeschef Bemanning & Rekrytering

sara.backlund@fasticon.se 073-415 43 14

Relaterade artiklar