Kungl. Tennishallen värdesätter kvalitet i leverans och rekrytering

Björn Borg, Rod Laver, Roger Federer, Ingo, Sonja Heine, Beatles och Rolling Stones är några exempel på stora idrottsstjärnor och artister som presterat sportsligt eller musikaliskt på Kungl. Tennishallen. Framför allt kopplar nog de flesta ihop Kungl. Tennishallen med landets största årligen återkommande internationella idrottsevenemang – Stockholm Open. Men få vet kanske att när det var dags att rekrytera en fastighetsförvaltare för att växla upp deras toppleverans ytterligare en nivå så var det Fasticon som skötte rekryteringen.

En tennisklubb före sin tid

KLTK som är ägare till tennishallen  har varit en renodlad idrottsförening sedan 1896. Till en början delade man lokaler med andra klubbar. Det var först 1943 som de hade möjlighet att finansiera sina egna lokaler. Ett projekt som realiserades till stor del tack vare Kung Gustaf V, som var en aktiv och engagerad tävlingsspelare, samt en av dåtidens främsta entreprenörer Marcus Wallenberg.

De involverade som finansierade projektet var före sin tid. Kungl. Tennishallens utformades så att den även kan nyttjas som publik arena. Dessutom byggdes det till en del med kommersiella lokaler. En lösning som gett klubben bra extrainkomster i form av hyresintäkter i en tid då många andra föreningar förlitade sig enbart på medlemsavgifter.

Fasticon utförde rekryteringen proffsigast

I en verksamhet med ca 2 000 medlemmar och en handfull medarbetare som ska hinna ge medlemmarna bästa möjliga service finns inte möjlighet att genomföra nyrekryteringar i egen regi. Generalsekreterare Mats Låftman har därför valt att anlita externa rekryteringsaktörer, för att kunna prioritera sin tid på att driva verksamheten. För Mats är det ändå viktigt att vara delaktig i rekryteringsprocesserna och att vara i samklang med det bolag som genomför rekryteringarna. Mats betonar att han är mån om att alltid vara med i slutet av processen för att träffa slutkandidaterna och ge en tydlig bild av verksamheten.

När det var dags att rekrytera en fastighetsförvaltare med arbetsledaransvar för fastighetsteknikerna valde Mats på rekommendationer att anlita Fasticon. Han berättar att de parallellt arbetade med ytterligare två rekryteringsföretag för att rekrytera till helt andra tjänster.

– Fasticon gav helt klart bäst leverans. Det var fart i processen, helheten i leveransen var bra, återkopplingen var regelbunden och jag var mycket nöjd med slutkandidaterna som presenterades. Jag skulle sammanfatta rekryteringen som mycket proffsigt utförd.

En arbetsplats där medarbetarna stannar länge

Kungl. Tennishallen har utökats efterhand och omfattar idag 15 tennisbanor inomhus och 7 utomhus. Fokus ligger på kvalitet och i medlemskapet ingår kringtjänster som exempelvis tennisbutik, gym, restaurang och klubbrum med serveringspersonal.  Tjänster som alla ska hålla hög klass och vara lättillgängliga. Medlemmarnas höga förväntningar och de olika verksamheterna i fastigheterna gör att KLTK och Kungl. Tennishallens medarbetare måste hålla en hög kompetens- och servicenivå. 

– Jag har varit här i över 15 år och det är en svår bransch att rekrytera till. Vi söker tusenkonstnärer som ska kunna lite om mycket. Dessutom får de gärna ha en idrottsbakgrund för att ha en förståelse för branschen och hur de ska prioritera. Den kombinationen är svår att hitta, säger Mats.

Mats berättar att när de hittat rätt medarbetare till teamet brukar de stanna riktigt länge. Utöver att själv arbetat på klubben  länge har han haft kollegor som arbetat där i både 20 och 30 år.

– Att få leverera till våra medlemmar, som såklart tycker att tennis är det roligaste som finns, är en riktigt fin upplevelse. Jag tror att när man har upplevt den känslan vill man inte tillbaka till att arbeta på ett traditionellt företag, avslutar Mats.

Vill du veta mer? Kontakta Sara Backlund

Affärsområdeschef Bemanning & Rekrytering

sara.backlund@fasticon.se 073-415 43 14

Har du också ett tidspressat schema?

Relaterade artiklar