Håkan Wakander tog steget som chef för SVPH:s fastighetsavdelning

Håkan Wakander

Håkan Wakander, nyligen rekryterad som chef för fastighetsavdelningen hos Sällskapet Vänner till Pauvres Honteux (SVPH), delar med sig av sina intryck och erfarenheter från sina första steg in i organisationen. Med ett brinnande intresse för att driva förändring ger han en inblick i rekryteringsprocessen och sin anställning hos SVPH.

Håkans drivkraft: ”den tredje dimensionen”

Håkan har erfarenhet som projektledare på Locum och senare för Skärgårdsstiftelsen i ett flertal roller och slutligen som förvaltningschef. Håkan berättar att han dras till bolag som ” har en tredje dimension” – att organisationen gör något större för samhället. Något som han även upplever stämmer väl in på SVPH.

Vad var det som gjorde SVPH intressant som arbetsgivare?

– SVPH erbjöd mig en möjlighet att inte bara förvalta fastigheter, utan att även vara en del av ett större förändringsarbete. Jag uppskattar organisationens engagemang för att utveckla seniorboendet till en anläggning som inte bara erbjuder ett boende, utan också en aktiv och levande gemenskap. Det var den tredje dimensionen hos dem kombinerat med ett engagerat förändringsarbete, utöver det vanliga förvaltningsarbetet, som framför allt lockade. Dessutom kände jag snabbt under rekryteringsprocessen att jag och min nya chef hade en bra kommunikation.

Hur har din första tid varit?

– Mina första månader har verkligen varit jättebra! Alla är så trevliga. Atmosfären är välkomnande och inkluderande,  och våra värdeord trygghet, glädje och omtanke är djupt rotade och genomsyrar arbetsvardagen. Att arbeta i en sådan mångfacetterad organisation där alla bidrar till helheten är både givande och inspirerande. Det är givande att ha en sådan bredd av kollegor.

Håkan fortsätter:

– Utöver mina kollegor inom administration och fastighet har jag även medarbetare som är alltifrån lokalvårdare till sjuksköterskor. Vi har en sådan bred verksamhet där vi tillsammans levererar hela produkten och stoltheten lyser igenom bland medarbetarna.

Hur upplevde du rekryteringsprocessen?

– Den bild jag fick beskriven innan jag började, både av min blivande chef och av Malin som höll i rekryteringen på Fasticon, har stämt fantastiskt bra. Det har inte varit några överraskningar. Fasticon gjorde ett mycket bra jobb med att beskriva SVPH som företag och förväntningarna på mig som fastighetschef. Jag uppskattade även att återkopplingen var så snabb och återkommande under hela rekryteringsprocessen. Jag kände en genuin omtanke och ett starkt intresse för mig som kandidat, det stack ut.


SVPH skapar trygga och glädjerika boenden

Stiftelsen Sällskapet Vänner till Pauvres Honteux (SVPH) är inriktad på att erbjuda seniorboende för personer över 55 år genom hyreslägenheter i Bromma och Fredhäll. Därutöver driver de ett biståndsbedömt vård- och omsorgsboende, som även inkluderar demensvård. Alltid med fokus på ett tryggt och glädjerikt boende. Verksamhetsidén är att skapa en miljö där äldre kan bo bekvämt och njuta av en aktiv livsstil, med fokus på hälsa, välbefinnande i en omgivning som främjar ett positiv åldrande.

Grundat redan 1862 som en stiftelse utan vinstsyfte, har SVPH sedan dess behållit sitt engagemang för gemenskap och omtanke. Med 550 moderna lägenheter, samt 67 platser på vård- och omsorgsboendet, betonar SVPH vikten av trygghet och tillgänglighet för sina hyresgäster.


Om Håkans roll som chef för fastighetsavdelningen

Som chef för fastighetsavdelningen på SVPH har Håkan Wakander ett omfattande ansvar. Han leder och organiserar både de anställda samt extern personal. SVPH svarar för renovering lägenheter, trädgårdsskötsel, snöröjning och löpande underhåll av gemensamma utrymmen, vilket Håkan projektleder. Dessutom ansvarar han för att genomföra planerat fastighetsunderhåll enligt satt budget. Rollen är bred och inbegriper att hantera både den dagliga verksamheten och planeringen av framtida byggprojekt.

Vill du veta mer? Kontakta Sara Backlund

Affärsområdeschef Bemanning & Rekrytering

sara.backlund@fasticon.se 073-415 43 14

Relaterade artiklar