George Stassais tar ledningen som etableringsansvarig för VaccinDirekt

George Stassais

VaccinDirekt utvidgar sin närvaro på gatulägen och i köpcentrum genom en strategisk satsning, vilket ledde till rekryteringen av en etableringsansvarig. Slutligen valdes George Stassais för rollen. Med en bakgrund som byggprojektledare och som etablerare har George den erfarenhet och det nätverk som krävs för att framgångsrikt hantera utmaningarna med att utveckla verksamheten. Följ med på George Stassais rekryteringsresa och hans roll som nyckelspelare i VaccinDirekts tillväxtstrategi!

Vad var det som gjorde VaccinDirekt intressant som arbetsgivare?

– Det var faktiskt en tidigare personligt positiv upplevelse som var betydelsefull när jag såg platsannonsen. När min familj besökte VaccinDirekts fästingbuss för att vaccinera sig mot TBE för några år sedan imponerades jag djupt av personalens snabba och professionella agerande när min son svimmade efter att ha fått sin spruta. Vid vårt senare besök för påfyllnadsvaccinationen på samma buss var samma personal på plats och de kom ihåg honom. De var återigen väldigt omtänksamma, varma och måna om hans välbefinnande.

George berättar att personalens omtänksamhet, värme och engagemang för sonens välbefinnande gjorde ett starkt intryck på honom.

– Under pandemin hade jag även läst om VaccinDirekts framstående roll som en av de första privata aktörerna som tecknade avtal med Region Stockholm för att genomföra en omfattande massvaccination på kort tid. Det tillsammans med min positiva personliga erfarenhet var starka faktorer som gjorde att jag sökte tjänsten. Att dessutom få möjlighet att vara en del av en organisation som aktivt arbetar för att förebygga sjukdom och bidra till samhällets välmående var också avgörande.

Hur har din första tid varit?

– Den första tiden på VaccinDirekt har varit full av fart och energi. Redan andra arbetsdagen fick jag hoppa in i ett pågående byggprojekt. Under ledning av min chef, Jenny Wangerheim, uppskattar jag den tillit hon visar mot sin personal genom att ge oss frihet under ansvar. Jag har känt mig välkommen och stöttad från första stund. Dessutom uppskattar jag de fantastiska kollegorna, den familjära känslan och den öppna dialogen som präglar arbetsplatsen. Att få lära mig företagets rutiner och processer och samtidigt bidra med mina egna idéer är också både roligt och lärorikt.

Hur upplevde du rekryteringsprocessen?

– Jag upplevde rekryteringsprocessen som extremt bra. Malin som jag hade kontakt med hos Fasticon höll alltid vad hon lovade och återkopplade i tid. Jag är inte en person som byter jobb ofta, så situationen var lite ovan för mig. Trots det kände jag mig trygg under hela processen och upplevde en professionell atmosfär som bidrog till ett lugn. Jag uppskattade också den öppna dialogen under slutintervjuerna med min nuvarande chef och avslutningsvis med VaccinDirekts vd. Jennys lugn och Tonis tydliga kommunikationsstil gjorde den slutliga processen både smidig och givande.

*artikeln skrevs mars 2024


VaccinDirekt: Nordens ledande aktör inom vaccination och förebyggande hälsovård

VaccinDirekt erbjuder 31 vaccinationsmottagningar runtom i landet och har planer på att expandera med ytterligare tre i närtid*. Utöver mottagningarna finns även ett stort antal Fästingbussen-vaccinationsbussar som du säsongsvis kan se runt om i landet. Det gör dem till Nordens ledande aktör inom förebyggande hälsovård och vaccinationer.

Företaget har funnits sedan 1972 och har sedan starten haft fokus på förebyggande hälsovård och vaccinationer. Erbjudandet omfattar idag vaccinationer, reserådgivning, hälsokontroller, tester och utfärdande av läkarintyg. Närvaron sträcker sig från Malmö i söder till Gävle i norr, samt även i Finland.


Om George roll som etableringsansvarig

Generellt hyr VaccinDirekt sina lokaler och etableringstakten är ambitiös, därav behovet av en etableringsansvarig. George ansvarar för att hitta bästa möjliga hyreslägen, förhandla avtal och se till att mottagningarna byggs.

Han leder även etableringsprojekten från planering till öppning, tar fram beslutsunderlag och är ett stöd inom organisationen i en bredd av etablerings- och fastighetsfrågor. George har också ett nationellt ansvar vad gäller samtliga lokal- och fastighetsrelaterade frågor, omförhandlingar, när lokaler ska flyttas etc.

Utöver de affärdrivna frågorna innebär rollen som etableringsansvarig även många sociala kontaktytor både internt och externt. Det innefattar bland annat att arbeta för att skapa och bibehålla goda relationer med fastighetsägare och byggentreprenörer, samt bygga starka interna relationer inom arbetsgruppen.

Vill du veta mer? Kontakta Sara Backlund

Affärsområdeschef Bemanning & Rekrytering

sara.backlund@fasticon.se 073-415 43 14

Relaterade artiklar