Castellum – fastighetsbolaget med fokus på hållbarhet och innovation

Hanna Brandström

Castellum är ett bolag som ständigt lyfter blicken för att ligga i framkant utifrån både ett kund- och arbetsgivarperspektiv. De är redan en av Sveriges största fastighetsägare och fastighetsutvecklare - och fortsätter att utveckla verksamheten med ett starkt fokus på framtidens arbetsliv. Då arbetslivet är i ständig förändring gäller det att hänga med! Därför har Castellum samarbetat med Fasticon för både rekryteringar och bemanningslösningar vad gäller tekniska såväl som administrativa tjänster.

Ett bolag med fokus på lokal närvaro, hållbarhet och innovation

Hösten 2021 köpte Castellum upp Kungsleden och sammanslagningen genomfördes under våren 2022. Redan innan samgåendet var Castellum ett av Nordens största fastighetsbolag. Bolaget har fastigheter i hela Sverige men även i Köpenhamn, Helsingfors och äger aktier i det norska fastighetsbolaget Entra. 

– Våra primära fokus är att vara nära kunderna och ha en lokal närvaro vad gäller både projekt och förvaltning vilket gör oss till en stor organisation med ungefär 500 medarbetare. Nu ska vi sätta nya processer och rutiner när vi integrerar Kungsleden in i Castellum, berättar Hanna Brandström, i dag Head of People and Culture på Castellum som följde med från Kungsleden i samgåendet.

Hanna ser att bolaget står inför en positiv utmaning framöver då man behöver locka de bästa talangerna och samtidigt behålla den oerhörda kompetens som finns inom Castellum.

– Utifrån ett arbetsgivarperspektiv behöver vi ständigt vara i framkant. Det är en kamp inom branschen om talangerna och för att behålla medarbetarna. Då behöver vi vara attraktiv som arbetsgivare. Castellum är ledande inom hållbarhet, innovation och digitalisering vilket är hygienfaktorer likväl framgångsfaktorer för oss.

Kvalitetssäkring är nyckeln till framgång

Hanna berättar att Castellum har ett långsiktigt perspektiv med alla rekryteringsprocesser. Det är viktigt att hitta medarbetare som vill vara kvar och trivs över lång tid. Då gäller det att vara uppdaterad kring nya sätt att rekrytera, både digitalt, innovativt och inkluderande.

Många rekryteringar sköter Castellum internt men ibland tar de hjälp av externa aktörer. Fasticon har hjälpt Castellum med både rekryteringar och bemanningslösningar för tekniska såväl som administrativa tjänster.

– Samarbetet med Fasticon har varit smidigt och lätt då deras konsulter har fastighetskompetens och erfarenhet. Det gör att det är lätt att förstå varandra och de ser fort vilken profil som ska tillsättas och vilken kompetens vi söker. Fasticon är alltid snabbt på banan och processerna går fort.

I de fall Castellum tar hjälp av rekryterings- eller bemanningsföretag är kvalitetssäkringen mycket viktig vid val av bolag.

– Rekryterings- eller bemanningsföretaget blir vår förlängda arm utåt. Då måste vi känna oss trygga med hur de kvalitetssäkrar processen och att hela rekryteringen sköts på ett schysst sätt.

Hanna lägger till att det är viktigt att leverantörerna de samarbetar med ska ha ett inkluderande rekryteringsperspektiv som ett led i arbetet med att fånga upp kompetens som de kanske inte hittat själva.

”Det finns inget annat fastighetsbolag som Castellum”

Själv tycker Hanna att det mest givande med rekryteringshantverket är att få möta så många olika människor och se när matchningar faller väl ut.

– Man får tänka på att det är ett stort steg för en person att byta arbetsgivare. Mycket handlar om att både arbetsgivaren och den som slutligen får tjänsten ska vara rätt för varandra även på lång sikt. Just därför är det så roligt när jag får vara med och bidra till bra matchningar och nya positiva relationer.

Ett kvitto på Castellums egna goda relationer är de senaste årens utveckling.

– Vi är idag ett av Sveriges största fastighetsbolag och är ledande inom både förvaltning, fastighetsutveckling, hållbarhet och innovation. Om vi ska fortsätta med samma fina utveckling måste vi se till att ha de bästa medarbetarna.

Vill du veta mer? Kontakta Sara Backlund

Affärsområdeschef Bemanning & Rekrytering

sara.backlund@fasticon.se 073-415 43 14

Vill du också ha hjälp att hitta de bästa talangerna till ditt bolag?