Fasticons resa fortsätter med nya vd:n Henrik Olsson i spetsen

Henrik Olsson

Uppvuxen på Södertörns landsbygd där mycket tid spenderades på farföräldrarnas bondgård har Henrik Olsson arbetsmoral och entreprenörstänk med sig sedan barnsben. Idrott och utomhusaktiviteter tillsammans med familj och vänner är något Henrik värnar om för att hålla en bra balans mellan arbete och fritid. Som nytillträdd vd & koncernchef för Fasticon AB samt tf. vd för Fasticon Kompetens AB har Henrik stora ambitioner för Fasticon-koncernens framtida tillväxt och fortsatta framgångsresa.

Nu har du arbetat tillsammans med oss i ungefär en månad. Hur har du upplevt dina första veckor?

– Det har varit fantastiskt roligt och jag trivs oerhört bra! Jag kände från första dagen att det var ett bra val att börja på Fasticon. Alla medarbetare är mycket kompetenta, trevliga och drivna – en härlig kombination. Dessutom är både den affärsmässiga och sociala nivån väldigt hög.

Kan du berätta kort om dina framtidsvisioner för Fasticon?

– Jag ser en stor potential generellt inom hela kompetensförsörjningsbranschen då det finns en ökande kompetensbrist i samhället. Fasticon har en stabil bas och levererar en stor bredd av tjänster. Det, tillsammans med vår djupa branschkunskap, ger sammantaget goda möjligheter för en väldigt spännande tillväxt framöver.

Det finns många andra spännande arbetsgivare, hur kom det sig att du valde att arbeta just med oss?

Henrik berättar att han har en professionell bakgrund med flertalet ledande roller inom tjänstesektorn, främst från bemanning, rekrytering och outsourcing. Att ge människor möjlighet att växa och utvecklas är en stark drivkraft Henrik haft hela livet.

– Jag fick några förfrågningar under hösten 2019 som av olika anledningar inte kändes helt rätt. När frågan senare kom från Fasticon kändes det däremot som ett ytterst intressant uppdrag! Det här är en verksamhet jag har god kunskap inom. De möjligheter Fasticon erbjuder andra företag genom att få tillgång till kompetens på olika sätt vad gäller utbildning, interimskonsulter, rekrytering och rådgivning känner jag mig mycket trygg med. Utöver det tilltalade Fasticons utvecklingsambitioner i kombination med en bra struktur och ett starkt ägarbolag i form av Byggmästare Anders J Ahlström Holding mig. Pusselbitarna föll liksom på plats!

Vad tror du att du kommer tillföra på Fasticon?

– Jag hoppas få möjligheten att bidra till den fortsatta framgångsresan med framtidstro, engagemang, trygghet och vilja att vinna. Min roll handlar i grund och botten om att skapa förutsättningar så att andra kan prestera. Det är också en stor del av vad ledarskap handlar om enligt mig. Jag vill vara en del i att bygga starka och motiverade team som fortsätter resan tillsammans.

 

Varmt välkommen Henrik! Vi ser med spänning fram emot att utveckla Fasticon framåt tillsammans.

Relaterade nyheter