En sommarhälsning i kontrasternas tid

Visst har det varit ett märkligt första halvår? Å ena sidan har det varit islossning i form av slopade Covid-restriktioner, vårflod av nya affärer och fortsatt högtryck, både affärs- och vädermässigt, ända in i början av juli. För Fasticons tre affärsområden bemanning, rekrytering och utbildning har tillväxten varit fortsatt mycket god.

Å andra sidan har vi efter att pandemin börjat släppa sitt grepp upplevt nya utmaningar som skenande inflation, med en potentiellt svår lågkonjunktur runt hörnet, och inte minst det fasansfulla kriget i Ukraina som inte lämnar någon av oss oberörd.

Våren och försommaren har till stor del handlat om att försöka navigera i denna kontrasternas tid. Med ett krig i Europa har nog de flesta av oss kommit att uppskatta det Sverige vi bor i än mer. Visst har vi vår beskärda del av utmaningar, men vi lever i fred och frihet i ett demokratiskt land. Så ur det perspektivet är min känsla att många har ansträngt sig lite extra för att leva som vanligt och efter bästa förmåga bidra på olika sätt.

Inför hösten håller vi på Fasticon stenhårt fast vid vårt fokus att skapa värde för både människor och organisationer inom samhällsbyggnadssektorn. Vi väljer en fortsatt optimistisk hållning och ser fram emot en spännande tid med allt från riksdagsval och NATO-process till nya affärsmöjligheter och fortsatt tillväxt.

Men innan resan fortsätter i höst är det alldeles snart dags för lite välförtjänt semester.

Jag vill rikta ett genuint tack till medarbetare, kandidater, utbildningsdeltagare, kunder, ja alla som under det halvår som gått arbetat för en trygg och stark utveckling av vårt samhälle.

Ha nu en riktigt fin sommar!

Henrik

 

Henrik Olsson, VD & Koncernchef Fasticon AB

 

Relaterade nyheter