En midsommarhälsning från Fasticon

Henrik Olsson

Våren 2020 har varit minst sagt annorlunda. Kundlunch på stan – inställd. Utbildningsvecka – framflyttad till november. Skolavslutning – nope. Konferens – nix, inte det heller. Hälsa på gamla farmor – glöm det. Sommarfest – hur tänkte du nu…?

Listan med exempel på tidigare självklara men nu olämpliga aktiviteter kan göras lång. Men det positiva är att listan med exempel på människors förmåga att snabbt kalibrera sitt förhållningssätt och tillsammans hitta kreativa lösningar i svåra lägen är än längre. Det har ju faktiskt visat sig fungera alldeles utmärkt med allt från möten till bröllop i digital form. Många vittnar också om hemmakontorets effektivitet samt att den så eftersträvade balansen mellan arbete och fritid har förbättrats avsevärt.

Även vi på Fasticon har förstås påverkats av denna nya verklighet där osäkerhet och möjlighet går hand i hand. Med en marknadsledande position inom kompetensförsörjning till fastighetsbranschen och samhällsbyggnadssektorn har det varit viktigt för oss att fokusera på just möjligheter och det vi kan påverka. Vi har därmed också kalibrerat vårt förhållningssätt, och ordet tillsammans har kommit att bli vårt nya mantra när vi tar vårt ansvar att hjälpa kunder, kandidater och utbildningsdeltagare på än större allvar. Vi tänker att om det är någon gång de ska kunna lita på att vi hjälper dem så är det nu, för det är som bekant i nöden vännen prövas.

I början av året påbörjade koncernen en utvecklingsresa i syfte att ytterligare stärka och digitalisera vårt tjänsteerbjudande. Då var det nog ingen av oss som ens i sin vildaste fantasi hade kunnat gissa att den planerat kontrollerade resan istället skulle komma att bli som den vildaste av berg-och-dalbanor. Lätt åksjuka har vi nu betydligt tidigare än planerat lyckats formera om oss i nya affärsområden, med nya starka ledare. Koncernens utan jämförelse viktigaste framgångsfaktor är våra medarbetare, och de har nu fått förbättrade förutsättningar att skapa värde för våra målgrupper.

Nu är det bara några dagar kvar till den av många så uppskattade midsommarhelgen. Den kommer inte bli som tidigare år, men jag tror den kommer bli bra ändå. Vem vet, midsommar 2020 kanske till och med blir bättre än tidigare? För som min far sa till mig för många år sedan – att göra samma saker ger samma resultat, nya saker ger nya resultat. Och om det är något jag tycker vi har lärt oss under denna annorlunda vår så är det att nya lösningar ofta blir väldigt bra!

Glad midsommar!
Henrik

Relaterade nyheter