De tre vanligaste frågorna Cecilia Schön, konsultchef, får i sin yrkesroll

Cecilia Schön

Funderingar om vad konsultrollen innebär och vad arbetsgivarna kan erbjuda arbetstagarna är några vanliga frågor Cecilia Schön, konsultchef på Fasticon, ofta får. Då en del frågor återkommer ofta har vi bett Cecilia svara på de vanligaste frågorna. Vi tänker att om andra undrar kanske du som läser också gör det!

Cecilia håller i många förutsättningslösa intervjuer i sin jobbvardag som konsultchef. Det behöver inte alltid handla om att personerna söker en specifik tjänst. Det är många som är nyfikna på fastighetsbranschen i stort, eller generellt är öppna för nya möjligheter. Cecilia får ofta kontakt med människor som vill höra mer om vad det innebär att arbeta inom, för dem, nya områden.

Det här är de tre vanligaste frågorna Cecilia brukar få:

1. ”Vad innebär det att vara konsult genom Fasticon?”

Den frågan ställs oftast av personer som inte känner till interimssidan av bemanningsbranschen så väl sedan tidigare.

– Att vara konsult är ett bra sätt att få erfarenhet och bredda sitt nätverk. Samtidigt får man bygga på sin erfarenhet och kompetens. Jag brukar berätta att om man specifikt vill in i fastighetsbranschen så är vi rätt företag att hjälpa personen vidare. Vi coachar dem, samt hittar en arbetsgivare där de kan trivas och eventuellt få en anställning hos. Konsultrollen ger också ett breddat nätverk som kan ge oväntade utfall i framtiden. De som väljer att vara underkonsulter kan även få vår hjälp att hitta nya uppdragsgivare.

2. ”Vad kan arbetsgivaren erbjuda mig?”

Ofta får Cecilia frågor som berör de mjuka värdena. Det kan exempelvis vara hur arbetsgruppen och ledarskapet ser ut, frågor om arbetsmiljön, stämningen i arbetsgruppen etc.

– Alla kunder är olika, men vi ser alltid i våra kravprofiler (underlag för den kompetens kunden söker) hur kunden arbetar med den här typen av frågor. Den informationen är så viktig för oss! Kunden ska ju få sin drömkandidat samtidigt som vi vill att kandidaten ska hitta sin drömarbetsgivare. Här är vi måna om att matcha företagets önskemål med den arbetssökandes.

3. ”Kan du ge mig tips på vad jag ska tänka på när jag söker jobb framöver?”

Den här frågan får Cecilia ofta, då många är måna om sin personliga utveckling.

– Generellt brukar jag rekommendera dem att ta kontakt med, och även försöka träffa, personer och rekryterare som är nischade mot den bransch man vill in i. Visa att du är öppen för nya möjligheter. Utöver det är det bra att ha ett tydligt och informativt cv som tydligt visar dina tidigare erfarenheter. Försök koppla dem till branschen på ett lämpligt sätt. Om man känner sig osäker kan vi hjälpa till med den delen! När en person är ny i fastighetsbranschen eller helt nyexaminerad brukar jag ofta rekommendera konsultrollen som ett bra sätt att komma in i branschen.

Vill du veta mer? Kontakta Cecilia Schön

Konsultchef (föräldraledig)

cecilia.schon@fasticon.se 070-143 03 57

Relaterade artiklar