Så här fixar du LinkedIn-inställningen alla headhunters älskar

Visst vore det häftigt om jobbet kom till dig, istället för att behöva leta och leta efter drömjobbet bland alla platsannonser? Genom att ha rätt inställningar på LinkedIn kan det hända just dig!

Sedan många sekel har arbetsgivare annonserat ut lediga tjänster, tidigare ofta i pappersform. Nu för tiden sker det mestadels i olika digitala kanaler. Men de senaste åren har headhunting blivit allt vanligare. Headhunting handlar kortfattat om att rekryterare kontaktar kvalificerade personer som inte själva aktivt har valt att söka jobbet. Med andra ord: jobberbjudandet kommer direkt till dig utan ansträngning!

Visste du att det finns en inställning på LinkedIn som ökar dina chanser att bli headhuntad?

Här är instruktionerna för hur du gör:

  • Klicka på Du-ikonen överst på startsidan.
  • Klicka på Visa profil.
  • Nedanför din profilbild på vänster sida ser du en knapp där det står Öppen för – klicka där.
  • Välj alternativet Hitta ett nytt jobb.
  • Fyll i de svarsalternativ som matchar vad du eftersöker.
  • Välj sedan Lägg till i profil – du får då välja om du vill att alla eller endast rekryterare ska se att du är öppen för nya möjligheter.
  • Klar – du ser nu att en ny ruta dykt upp under din profilbild som du kan gå in och redigera senare om du önskar.

 

Ändringar:

  • Vill du ändra i dina inställningar så klickar du på pennan längst till höger i rutan där det står att du är Öppen för jobb. Du kan sedan ändra om du t.ex. önskar lägga till eller ta bort titlar du är intresserad av eller välja Ta bort från profil om du vill ta bort informationen helt.

 

Genom att aktivera att du är öppen för nya möjligheter blir din profil synliggjord på en helt annan nivå när rekryterarna söker efter lämpliga kandidater med LinkedIn som verktyg. Om du letar efter ett nytt jobb: ägna fem minuter av din dag och öppna upp din profil för nya möjligheter – så håller vi tummarna för dig. Lycka till!

 Kontakta oss på mail info@fasticon.se, telefon 08-556 706 00.


© Fasticon AB 2019

Kontakta oss på mail info@fasticon.se, telefon 08-556 706 00.


© Fasticon AB 2019