Aktuellt


Nedan följer ett axplock av aktuella händelser och nyheter från Fasticon.


3 september, 2019

Att välja lämplig urvalsmetod vid rekrytering

Det finns många olika urvalsmetoder att välja mellan för dig som sitter med uppdraget att rekrytera en ny kollega. Vilka ska du välja, vid vilka tillfällen och varför? Risken för en felrekrytering ökar om du använder fel eller för få urvalsmetoder. I denna artikel delar vi med oss av orienterande tips gällande just urvalsmetoder.
3 september, 2019

Hur du tar fram en kravprofil

Är det dags att rekrytera en ny kollega? Många i en rekryterande position glömmer bort vikten av en noggrant utförd kravprofil, vilket i värsta fall kan leda till felrekryteringar. Ta del av denna artikel för att få våra bästa tips hur du kan skapa en tydlig och användbar kravprofil.
3 september, 2019

5 tips till dig som rekryterar

Målet med en rekryteringsprocess är att hitta rätt medarbetare till rätt roll, vilket brukar vara lättare sagt än gjort. Du får här en orienterande sammanfattning av fem områden som vi erfarit ofta är kritiska för att lyckas med en rekrytering.
22 augusti, 2019

Därför behöver du bry dig om tillgängligheten i fastigheter

Tillgänglighet är ett begrepp som beskriver hur pass väl en verksamhet, plats eller lokal fungerar för människor med funktionsvariation. Även om bara 10% av Sveriges befolkning har speciella tillgänglighetsbehov är tillgänglighet en aktuell fråga för alla aktörer i fastighetsbranschen. Här beskriver vi varför och vad tillgänglighet egentligen innebär i praktiken.
16 augusti, 2019

Behovet ökar, tillgången minskar: riskerar vi att stå utan fastighetstekniker?

Fasticon har träffat Göran Näslund, utbildningsansvarig på BFAB, för att diskutera de verkliga fastighetsteknikernas vardag och framtida utmaningar. Vad kan vi i branschen göra för att ge en mer positiv bild av dessa yrkesroller? Hur ser framtiden ut och hur påverkar digitaliseringen?
16 augusti, 2019

Finns det en framtid för fastighetstekniker?

Idag upplever många företag det svårt att hitta kompetenta fastighetstekniker. På frågan om det finns en framtid för fastighetsteknikerna är svaret därmed ett självklart – ja! I denna artikel berättar vi mer om varför.
16 augusti, 2019

Så här blir du fastighetstekniker

Fastighetsbranschen växer så det knakar och därmed letar många fastighetsbolag efter nya kollegor. En eftertraktad yrkesgrupp är fastighetsteknikerna. Fastighetsteknikern är en specialist som arbetar med det som inte syns, men väl märks om det inte fungerar. Men vad gör en fastighetstekniker egentligen?
13 augusti, 2019

Hur du som rekryterande chef kan stärka ert varumärke vid intervjutillfället

I den här artikeln delar vi med oss av tre tips som är bra att tänka på före, under och efter intervjun. Det är viktigt att du som rekryterande chef ska kunna säkerställa att du ger en bra bild av företaget och kan attrahera den mest lämpade kandidaten till rollen.

Kontakta oss på mail info@fasticon.se, telefon 08-556 706 00.


© Fasticon AB 2019

Kontakta oss på mail info@fasticon.se, telefon 08-556 706 00.


© Fasticon AB 2019