Tillsatt: Projektledare fysisk säkerhet

Anki Vistam, Konsultchef på Fasticon

Anki Vistam, Konsultchef på Fasticon, har nyligen tillsatt en konsult för ett spännande uppdrag som Projektledare fysisk säkerhet till en kommun utanför Stockholm.

Berätta lite, hur gick processen till?

Kommunen gick ut med en upphandling under mars månad, och för några dagar sedan blev det klart att vi på Fasticon fick tilldelningen! 

Detta är en ovanlig roll med mycket specifika arbetsuppgifter. Vi utgår så klart i alla processer från vårt eget konsultnätverk, men för att hitta rätt konsult för detta uppdrag krävdes ett bredare och mer omfattande searcharbete.  

Konsultprofilen som jag fick kontakt med, i kombination med de villkor Fasticon kan erbjuda, gjorde det till det bästa valet för vår kund.

Vad innebär rollen Projektledare fysisk säkerhet? Vad var viktiga egenskaper för denna roll? 

I stort innebär rollen att kartlägga och implementera nya säkerhetssystem. Men också att planera och genomföra informations- och utbildningsinsatser.  

Det krävs därmed en blandning av projektledaregenskaper, teknisk kunskap och pedagogisk förmåga. Att få med inblandade parter ”på tåget” i förändringsarbetet och samtidigt kunna hantera och navigera i förändrade arbetsförhållanden, som ett större projekt ofta innefattar. 

Kan du beskriva lite mer om uppdragsgivaren och det aktuella uppdraget?  

Uppdragsgivaren är en av de största kommunerna i Stockholms län och är en återkommande kund till oss. 

I juni startar uppdraget, som till en början är beräknad att pågå fram till årsskiftet. Därefter finns chans till förlängning. 

Konsulten valde att tacka ja till uppdraget då det är ett utmanande och spännande uppdrag med goda chanser att löpa över en längre tidsperiod.

Är du i behov av flexibla konsulter?