7 poddar som stärker din konkurrenskraft inom samhällsbyggnad

Törstar du efter mer kunskap inom ämnen som berör den breda samhällsbyggnadsbranschen? Då är poddar ett tidseffektivt sätt att få både inspiration och kunskap. Vi har samlat sju branschpoddar (utan inbördes ordning) att ta del av för att bredda och fördjupa dina kunskapsområden!

Hela kedjan

En podd för dig som vill höra det senaste, viktigaste och mest spännande inom samhällsbyggnad! Nima Assadi sade efter tio år inom branschen upp sig från Veidekke och startade en podcast. I den här podden bjuder han in olika gäster för att gör djupdykningar inom frågor som berör alltifrån bygg, fastigheter och infrastruktur till ekonomi, ledarskap och digitalisering.

BIMpodden

Grundare av BIMpodden är Adam Mohammadi, BIM-ledare på JM. Adam vill inspirera och motivera de som upplever utanförskap, in till arbetslivet. Ambitionen är även att applicera konceptet BIM som verktyg för att utveckla morgondagens samhälle.

Samhällsbyggnadskvinnor

Amanda Eklund, entreprenadingenjör på Serneke, startade podden då hon saknade kvinnliga branschförebilder i produktionen. Amandas mål är att väcka nya tankar och reflektioner som sedan kan påverka vårt handlande, samt inspirera både kvinnor och män till att våga tänka annorlunda och våga utmana de normer som begränsar oss. 

Infraprojektpodden

Den här podden behandlar ledarskap och projektledning inom samhällsbyggnadsbranschen, framför allt med inriktning mot infrastruktur- och anläggningsprojekt. Här lyfts erfarenheter, lärdomar och viktiga insikter för att bidra till en utveckling i branschen. Infraprojektpodden grundades av Johanna Aalto, Project Manager på Golder.

Radio Allmännyttan

Helena Ahlberg, bostadsjournalist på Allmännyttan, tar i dialog med gästerna, upp bostadsfrågan utifrån flera olika perspektiv. Ta del av intressanta intervjuer, samtal och resonemang om allt från bostadspolitik, samhällsplanering och fysiskt byggande till hur man bäst tar hand om hus och bostadsområden.

Stadspodden365

Sveriges enda podd om hållbar stadsutveckling. Per Ankersjö, Senior rådgivare och ägare av kommunikationsbyrån A Beautiful Soap, driver Stadspodden i samarbete med NCC. Per träffar intressanta politiker, forskare och opinionsbildare inom just temat hållbar stadsutveckling.

Snåret

En podd som drivs av Svensk Byggtjänst. Viktor Ginner, redaktör på Svensk Byggtjänst, driver samtal om hur byggandet kan bli mindre snårigt och trassligt. Gästerna består av en bredd av intressanta personer, så som ministrar, bostadsexperter och arkitekter som diskuterar aktuella frågor inom byggbranschen.

Relaterade artiklar