Logo

Artikelarkiv

Utbildning och bok är resultatet av Kents engagemang för Sveriges elkraftsystem

Kent Mayer är elkraftsingenjör, föreläsare och författare. Med andra ord den sortens person som alltid har minst ett projekt på gång och ständigt strävar efter att lära sig mer, samtidigt som han drivs av att hjälpa andra att utvecklas. Ett av de senaste projekten är boken Elkraftnät – Uppbyggnad, funktion, hjälp och kringsystem som även vidareutvecklats till utbildningen Svenska Elkraftsystemet.

Läs mer

ELSA – utbildningen som höjer elsäkerheten i branschen

Mottot att alla har rätt att komma hem säkert efter en arbetsdag ligger till grund för STF Ingenjörsutbildnings populära utbildning ELSA (Elsäkerhet vid arbete). Peter Westrin är en av flera omtyckta föreläsare. Han uppskattar att få vara en del av arbetet med att höja elsäkerheten och medvetenhet om elfarorna i branschen. För Peter är ELSA ett viktigt steg i fortsatt rätt riktning.

Läs mer

Vi välkomnar Florin Stelea som ny föreläsare hos STF!

Vi är stolta över att välkomna Florin Stelea, konsult och elkraftsingenjör, med över 30 års samlad branscherfarenhet, som föreläsare till våra utbildningar inom reläskydd!

Läs mer

Vi välkomnar Tobias Olofsson-Bierfeldt som ny instruktör hos STF!

Välkommen Tobias Olofsson-Bierfeldt, vår nya instruktör för Luftledning – fridledning/BLL och Luftledning – Hängkabel!

Läs mer

Vi välkomnar Kent Mayer som ny föreläsare hos STF!

Vi kan stolt berätta att Kent Mayer, elkraftsingenjör, författare och f.d. arbetsmiljöchampion på ABB, är en ny föreläsare för våra nya utbildningar Svenska Elkraftsystemet och Anläggningsprojekt i kraftindustrin!

Läs mer

Åskskyddsutbildning sänker både risker och kostnader

Behovet av åskskydd har ökat i takt med att både byggnader och anläggningar blir alltmer komplexa. Med rätt kunskaper för att utvärdera åskskyddsbehovet kan man skydda både människor och byggnader – vilket även kan generera stora besparingar på sikt!

Johan Bäckman, föreläsare inom åskskydd, berättar mer om vinsterna med ökad kunskap inom åskskydd. Han reder även ut skillnaderna mellan åskskydd och överspänningsskydd.

Läs mer
Till toppen