Logo

Utbildningar från STF stärker din kompetens.

Besök BFAB för kurser inom bygg och fastighet.

Utbildningar från STF stärker din kompetens.

STF Ingenjörsutbildning är specialister på kompetensutveckling inom el och energi 

I nära samarbete med näringslivet utvecklar och levererar vi sedan 1930-talet utbildningar för yrkesverksamma inom el och energi. Erbjudandet består av både öppna utbildningar och unika kompetenslösningar som skapas utifrån kundernas specifika behov.

Våra föreläsare är alla specialister med gedigen erfarenhet och stark förankring i näringslivet. Utbildningarna utvecklas kontinuerligt och vi levererar lärande i många olika former, såväl fysiskt som digitalt.  

STF Ingenjörsutbildning är en del av Fasticon, specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper kunder över hela Sverige att stärka både sin kompetens och konkurrenskraft.  

STF Ingenjörsutbildning är auktoriserat utbildningsföretag via Almega.

Jag vill gå en kurs inom

Våra kunder om oss

Tom  Syversen
Tom Syversen Grundare och delägare, Solvision AB

"Har gått kurser tidigare hos olika utbildningsinstitut inom solenergi och dessa kommer inte i närheten av er kurs. Ni har otroligt bra studiemateriel, välformulerat och det hade djupet inom området som jag sökt efter". Solceller - projektering och besiktning
 

 

Tomas Zetterström
Tomas Zetterström Elnätschef, Söderhamn Nära,

"Utbildningen på STF har överträffat mina förväntningar helt klart. Jag som har arbetat ett tag i elbranschen blir synnerligen glad när etablerade yrkesmän inom elkraft och jordningssystem är lärare för utbildningen." Elinstallation

Adrian Engberg
Adrian Engberg Konstruktör, Eitech Engineering AB

”Min pappa arbetade tidigare med kursens föreläsare Bo Almér och sa att om det är någon kurs man ska gå så är det denna. Nu har jag själv gått kursen och kan instämma helt eftersom kursen var väl sammansatt och mycket lärorik! Jag blev även väldigt positivt överraskad över hur bra det fungerade att delta i kursen digitalt!”
Reläskydd I – Grundkurs

Företagsanpassad utbildning

STF Ingenjörsutbildning har lång erfarenhet av att skräddarsy olika kompetenslösningar för både större och mindre organisationer. Med vår gedigna erfarenhet, pedagogiska upplägg och unika nätverk av kvalificerade föreläsare och specialister levererar vi utbildning i toppklass. Vi kan förlägga utbildningen på plats hos er, hos oss – eller i digitala klassrum.

Låt oss bli ditt bollplank och din kompetenspartner!

Läs mer här.

Senaste från kunskapsbanken

AMS-kunskaperna hjälper Mathias arbeta säkert på hög höjd

Mathias Sundström, linjemontör på Ålands elandelslag, arbetar ofta högt upp i skyn. Ett riskfyllt arbete med många utmaningar i arbetsvardagen. Något som Mathias arbetsgivare tar på stort allvar och därför investerat i att utbilda personalen på STF Ingenjörsutbildnings utbildningsanläggning i Bjurfors.

Läs mer

Micael Noris är föreläsare på ny utbildning om reläskydd med digital tvilling

STF Ingenjörsutbildning arbetar hela tiden för att fortsatt ligga i framkant och verka för en säkrare arbetsvardag. Som ett led i det arbetet lanseras nu kursen Reläskydd III – Idrifttagning av reläskydd med digital tvilling. En av kursens erfarna och branschkunniga föreläsare är Micael Noris, försäljningsingenjör på Siemens.

Läs mer

Andrea Bonetti är ny föreläsare hos STF Ingenjörsutbildning

Sedan tidigare erbjuder STF Ingenjörsutbildning kurserna Reläskydd för driftpersonal, Reläskydd I Grundkurs och Reläskydd II – Komplettering till grundkursen. Ett nytt tillskott i reläskyddsfamiljen är det unika utbildningserbjudandet Reläskydd III – Idrifttagning av reläskydd med digital tvilling. Uppskattade Andrea Bonetti, senior specialist inom kraftsystemskydd och IEC 61850 hos Megger, är en av föreläsarna.​

Läs mer
Till toppen