Logo

Utbildningar från STF stärker din kompetens.

Besök BFAB för kurser inom bygg och fastighet.

Utbildningar från STF stärker din kompetens.

STF Ingenjörsutbildning är specialister på kompetensutveckling inom el och energi 

I nära samarbete med näringslivet utvecklar och levererar vi sedan 1930-talet utbildningar för yrkesverksamma inom el och energi. Erbjudandet består av både öppna utbildningar och unika kompetenslösningar som skapas utifrån kundernas specifika behov.

Våra föreläsare är alla specialister med gedigen erfarenhet och stark förankring i näringslivet. Utbildningarna utvecklas kontinuerligt och vi levererar lärande i många olika former, såväl fysiskt som digitalt.  

STF Ingenjörsutbildning är en del av Fasticon, specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper kunder över hela Sverige att stärka både sin kompetens och konkurrenskraft.  

STF Ingenjörsutbildning är auktoriserat utbildningsföretag via Almega.

Jag vill gå en kurs inom

Våra kunder om oss

Tom  Syversen
Tom Syversen Grundare och delägare, Solvision AB

"Har gått kurser tidigare hos olika utbildningsinstitut inom solenergi och dessa kommer inte i närheten av er kurs. Ni har otroligt bra studiemateriel, välformulerat och det hade djupet inom området som jag sökt efter". Solceller - projektering och besiktning
 

 

Tomas Zetterström
Tomas Zetterström Elnätschef, Söderhamn Nära,

"Utbildningen på STF har överträffat mina förväntningar helt klart. Jag som har arbetat ett tag i elbranschen blir synnerligen glad när etablerade yrkesmän inom elkraft och jordningssystem är lärare för utbildningen." Elinstallation

Adrian Engberg
Adrian Engberg Konstruktör, Eitech Engineering AB

”Min pappa arbetade tidigare med kursens föreläsare Bo Almér och sa att om det är någon kurs man ska gå så är det denna. Nu har jag själv gått kursen och kan instämma helt eftersom kursen var väl sammansatt och mycket lärorik! Jag blev även väldigt positivt överraskad över hur bra det fungerade att delta i kursen digitalt!”
Reläskydd I – Grundkurs

Företagsanpassad utbildning

STF Ingenjörsutbildning har lång erfarenhet av att skräddarsy olika kompetenslösningar för både större och mindre organisationer. Med vår gedigna erfarenhet, pedagogiska upplägg och unika nätverk av kvalificerade föreläsare och specialister levererar vi utbildning i toppklass. Vi kan förlägga utbildningen på plats hos er, hos oss – eller i digitala klassrum.

Låt oss bli ditt bollplank och din kompetenspartner!

Läs mer här.

Senaste från kunskapsbanken

Skellefteå kraft säkrar framtidskompetens genom vattenkraftkurs

Under tre kursdagar fick kunskapstörstiga kursdeltagare grundläggande kunskaper inom vattenkraftteknik. Föreläsarna gick igenom allt ifrån dammar och turbinteknik till anslutning mot elnätet. Fyra av de nöjda deltagarna var kollegorna Urban Olofsson, Kerstin Nyström, Malin Pettersson och Charlotte Hedlund från Skellefteå Kraft. Vi fick låna deras tid för att höra mer om deras verksamhet och vad de tagit med sig från kursdagarna.

Läs mer

Anders Helm ny föreläsare för ELSA och ELSA för elprovplats

Det finns ett gammalt talesätt som säger att ”repetition är kunskapens moder”. Något som stämmer väl in på STF Ingenjörsutbildnings olika ELSA-kurser (elsäkerhet i arbete). Anders Helm är ett av STF:s nytillskott av kunniga föreläsare med specialistkunskaper inom Elsäkerhet. Han menar att det är just repetitionen i både ELSA och ELSA för elprovplats som är nyckeln till att kurserna är effektiva verktyg för att förhindra elolyckor på arbetsplatser.

Läs mer

ELSÄK 22: Jimmy Laukas guidar dig genom åtgärder vid arbete med risk för induktion

Du har väl skrivit upp 5–6 december i din kalender? Om inte så är det dags att skriva in Elsäkerhetsdagarna då! STF har tillsammans med kunniga personerna från elbranschen skapat Sveriges kanske mest uppskattade forum för nätverkande och kunskapsbyggande. En av de uppskattade föreläsarna som kommer stå på scenen är Jimmy Laukas, Elsäkerhetssamordnare på Vattenfall Eldistribution.

Läs mer
Till toppen