Logo

Utbildningar från STF stärker din kompetens.

Besök BFAB för kurser inom bygg och fastighet.

Utbildningar från STF stärker din kompetens.
STF Ingenjörsutbildning är specialister på kompetensutveckling inom el och energi 

STF Ingenjörsutbildning är specialister på kompetensutveckling inom el och energi 

I nära samarbete med näringslivet utvecklar och levererar vi sedan 1930-talet utbildningar för yrkesverksamma inom el och energi. Erbjudandet består av både öppna utbildningar och unika kompetenslösningar som skapas utifrån kundernas specifika behov.

Våra föreläsare är alla specialister med gedigen erfarenhet och stark förankring i näringslivet. Utbildningarna utvecklas kontinuerligt och vi levererar lärande i många olika former, såväl fysiskt som digitalt.  

STF Ingenjörsutbildning är en del av Fasticon, specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper kunder över hela Sverige att stärka både sin kompetens och konkurrenskraft.  

Våra kunder om oss

Tom  Syversen
Tom Syversen Grundare och delägare, Solvision AB

"Har gått kurser tidigare hos olika utbildningsinstitut inom solenergi och dessa kommer inte i närheten av er kurs. Ni har otroligt bra studiemateriel, välformulerat och det hade djupet inom området som jag sökt efter". Solceller - projektering och besiktning
 

 

Tomas Zetterström
Tomas Zetterström Elnätschef, Söderhamn Nära,

"Utbildningen på STF har överträffat mina förväntningar helt klart. Jag som har arbetat ett tag i elbranschen blir synnerligen glad när etablerade yrkesmän inom elkraft och jordningssystem är lärare för utbildningen." Elinstallation

Adrian Engberg
Adrian Engberg Konstruktör, Eitech Engineering AB

”Min pappa arbetade tidigare med kursens föreläsare Bo Almér och sa att om det är någon kurs man ska gå så är det denna. Nu har jag själv gått kursen och kan instämma helt eftersom kursen var väl sammansatt och mycket lärorik! Jag blev även väldigt positivt överraskad över hur bra det fungerade att delta i kursen digitalt!”
Reläskydd I – Grundkurs

Företagsanpassad utbildning

STF Ingenjörsutbildning har lång erfarenhet av att skräddarsy olika kompetenslösningar för både större och mindre organisationer. Med vår gedigna erfarenhet, pedagogiska upplägg och unika nätverk av kvalificerade föreläsare och specialister levererar vi utbildning i toppklass. Vi kan förlägga utbildningen på plats hos er, hos oss – eller i digitala klassrum.

Låt oss bli ditt bollplank och din kompetenspartner!

Kontakta någon av våra utbildningsansvariga direkt eller skicka ett mail till info@stf.se så återkommer vi!

Senaste från kunskapsbanken

Lär dig förstå EMC och minska både störningarna och kostnaderna

Bristande kunskaper inom EMC-området leder till fler onödiga störningar i samhället än vad som är nödvändigt. Håkan Mörk, civilingenjör inom elektronik/tele, lyser upp extra mycket när han får dela med sig av sina kunskaper inom ämnet. Mer medvetna medarbetare med en bredare kunskapsbas bidrar på sikt både till ett mer säkert och kostnadseffektivt arbetssätt, menar Håkan.

Ta del av Håkans kunskaper inom EMC, vad du kan få ut av utbildningen EMC – skärmning och jordning för att växa ytterligare i din yrkesroll och vad som händer när vi övergår från 4G-nätet till 5G.

Läs mer

Kollegorna från Boliden ser fram emot att bli auktoriserade elinstallatörer

Filip, Joel, Oliver och Peder är tacksamma över att deras arbetsgivare Boliden ser vikten av kompetensutveckling, både utifrån företags- och individnivå. De har precis har genomfört första tentamen för Auktoriserad elinstallatör AL - lågspänning. Efter att ha genomfört det första utbildningsblocket har de en mycket positiv bild av utbildningens upplägg. Nu ser de fram emot att fortsätta studera parallellt med sina jobb på Boliden, med målet att i slutet av utbildningen få sina auktorisationer.

Läs mer

Skellefteå kraft säkrar framtidskompetens genom vattenkraftkurs

Under tre kursdagar fick kunskapstörstiga kursdeltagare grundläggande kunskaper inom vattenkraftteknik. Föreläsarna gick igenom allt ifrån dammar och turbinteknik till anslutning mot elnätet. Fyra av de nöjda deltagarna var kollegorna Urban Olofsson, Kerstin Nyström, Malin Pettersson och Charlotte Hedlund från Skellefteå Kraft. Vi fick låna deras tid för att höra mer om deras verksamhet och vad de tagit med sig från kursdagarna.

Läs mer
Till toppen