Logo

Utbildningar från STF stärker din kompetens.

Besök BFAB för kurser inom bygg och fastighet.

Utbildningar från STF stärker din kompetens.

STF Ingenjörsutbildning är specialister på kompetensutveckling inom el och energi 

I nära samarbete med näringslivet utvecklar och levererar vi sedan 1930-talet utbildningar för yrkesverksamma inom el och energi. Erbjudandet består av både öppna utbildningar och unika kompetenslösningar som skapas utifrån kundernas specifika behov.

Våra föreläsare är alla specialister med gedigen erfarenhet och stark förankring i näringslivet. Utbildningarna utvecklas kontinuerligt och vi levererar lärande i många olika former, såväl fysiskt som digitalt.  

STF Ingenjörsutbildning är en del av Fasticon, specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper kunder över hela Sverige att stärka både sin kompetens och konkurrenskraft.  

STF Ingenjörsutbildning är auktoriserat utbildningsföretag via Almega.

Jag vill gå en kurs inom

Våra kunder om oss

Tom  Syversen
Tom Syversen Grundare och delägare, Solvision AB

"Har gått kurser tidigare hos olika utbildningsinstitut inom solenergi och dessa kommer inte i närheten av er kurs. Ni har otroligt bra studiemateriel, välformulerat och det hade djupet inom området som jag sökt efter". Solceller - projektering och besiktning
 

 

Tomas Zetterström
Tomas Zetterström Elnätschef, Söderhamn Nära,

"Utbildningen på STF har överträffat mina förväntningar helt klart. Jag som har arbetat ett tag i elbranschen blir synnerligen glad när etablerade yrkesmän inom elkraft och jordningssystem är lärare för utbildningen." Elinstallation

Adrian Engberg
Adrian Engberg Konstruktör, Eitech Engineering AB

”Min pappa arbetade tidigare med kursens föreläsare Bo Almér och sa att om det är någon kurs man ska gå så är det denna. Nu har jag själv gått kursen och kan instämma helt eftersom kursen var väl sammansatt och mycket lärorik! Jag blev även väldigt positivt överraskad över hur bra det fungerade att delta i kursen digitalt!”
Reläskydd I – Grundkurs

Företagsanpassad utbildning

STF Ingenjörsutbildning har lång erfarenhet av att skräddarsy olika kompetenslösningar för både större och mindre organisationer. Med vår gedigna erfarenhet, pedagogiska upplägg och unika nätverk av kvalificerade föreläsare och specialister levererar vi utbildning i toppklass. Vi kan förlägga utbildningen på plats hos er, hos oss – eller i digitala klassrum.

Låt oss bli ditt bollplank och din kompetenspartner!

Läs mer här.

Senaste från kunskapsbanken

Reläskydd III – kursen som kombinerar samtiden med framtiden

Vi är alla med och skapar vår egen (digitala) historia, samtidigt som vi önskar påverka såväl vår samtid som vår framtid. Det kan exempelvis vara genom appar, AI/AR-lösningar – eller digitala tvillingar! Vi kanske inte är på ett digital tvilling-plan på den mänskliga nivån ännu, men inom flera industrier och branscher är det redan verklighet.

Läs mer

Åkes luftledningskurser ger bortglömda kunskaper nytt liv

Idag arbetar de flesta distributionselektriker med jordkabel större delen av sin aktiva arbetstid. Det resulterar i att det saknas naturlig kunskapsöverföring om hur man arbetar i ett luftledningsnät. För att undvika onödiga risker och konsekvenser i skarpt läge gäller det att hålla kunskaperna om luftledningar vid liv, det menar Åke Persson, distributionselektriker på Falu Energi & Vatten och med över 40 års branscherfarenhet.

Läs mer

Dino sparade mycket tid genom digital utbildningslösning

Dino Karupovic är projektör på Halmstads Energi och Miljö Nät AB. En roll som kräver breda kunskaper och smarta lösningar. En smart lösning var att bygga kompetensen hos STF via digitalt klassrum. ”Tidsbesparande” är framför allt ett ord som Dino summerar det med.

Läs mer
Till toppen