Logo

Artikelarkiv

ATEX-direktiv-utbildning ger Anders trygghet i arbetet

Anders Arkell, forskare inom lignin och bioraffinaderi på RISE Research Institutes of Sweden, gav oss några minuter av sin tid mellan föreläsningarna för att berätta om sina upplevelser av kursen ATEX-direktiven.

Läs mer

I en alltmer elektrifierad värld är ELSA ett bra hjälpmedel

Sedan ett decennium tillbaka har STF Ingenjörsutbildning mångåriga kundrelationer inom industrin där elsäkerhet är en viktig del i företagens kontinuerliga säkerhetsarbete. Ett av de kundföretag vi har förmånen att samarbeta med och anpassa utbildningar för är Scania.

Kent Kvarnström, Coordinator Electrical Safety på Scania svarar här på några frågor om Scanias arbete och hur utbildningen Elsa – elsäkerhet vid arbete stöttar verksamheten.

Läs mer

Utbildning och bok är resultatet av Kents engagemang för Sveriges elkraftsystem

Kent Mayer är elkraftsingenjör, föreläsare och författare. Med andra ord den sortens person som alltid har minst ett projekt på gång och ständigt strävar efter att lära sig mer, samtidigt som han drivs av att hjälpa andra att utvecklas. Ett av de senaste projekten är boken Elkraftnät – Uppbyggnad, funktion, hjälp och kringsystem som även vidareutvecklats till utbildningen Svenska Elkraftsystemet.

Läs mer

ELSA – utbildningen som höjer elsäkerheten i branschen

Mottot att alla har rätt att komma hem säkert efter en arbetsdag ligger till grund för STF Ingenjörsutbildnings populära utbildning ELSA (Elsäkerhet vid arbete). Peter Westrin är en av flera omtyckta föreläsare. Han uppskattar att få vara en del av arbetet med att höja elsäkerheten och medvetenhet om elfarorna i branschen. För Peter är ELSA ett viktigt steg i fortsatt rätt riktning.

Läs mer

Vi välkomnar Florin Stelea som ny föreläsare hos STF!

Vi är stolta över att välkomna Florin Stelea, konsult och elkraftsingenjör, med över 30 års samlad branscherfarenhet, som föreläsare till våra utbildningar inom reläskydd!

Läs mer

Vi välkomnar Tobias Olofsson-Bierfeldt som ny instruktör hos STF!

Välkommen Tobias Olofsson-Bierfeldt, vår nya instruktör för Luftledning – fridledning/BLL och Luftledning – Hängkabel!

Läs mer
Till toppen