Logo

STF och BFAB förvärvas av Fasticon Kompetens Holding

STF Ingenjörsutbildning och dotterbolaget BFAB får ny ägare – Fasticon Kompetens Holding (Fasticon). Förvärvet syftar till att expandera Fasticons befintliga rekryterings- och interimsverksamhet till att också omfatta utbildning samtidigt som STF/BFAB får möjligheten att utvecklas vidare under nytt ägarskap.

Den nya ägaren Fasticon Kompetens Holding AB består av bolagen Fasticon Kompetens AB, som erbjuder rekrytering och interimslösningar för ledning och specialister inom fastighet- och samhällsbyggnadssektorn, samt Fasticon Support AB som erbjuder rekrytering och bemanning av personal för drift och skötsel.

Förvärvet omfattar utbildningsbolagen STF Ingenjörsutbildning AB samt det helägda dotterbolaget BFAB. STF/BFAB bedriver vidareutbildningar för yrkesverksamma inom bland annat fastighet- och samhällsbyggnadssektorn, el och energi, industri samt IT. Därutöver är målet att nya tjänster skall utvecklas tillsammans med Fasticon. Förvärvet innebär inget namnbyte för något av bolagen. Sveriges Ingenjörer säljer alla sina aktier i STF.

- Det här är en stor möjlighet för oss att tillsammans med våra nya ägare nå ut ännu bredare med våra utbildningstjänster till alla aktörer i fastighets- och samhällsbyggnadssektorn, samt att fortsätta stärka yrkeskunnandet för branschens medarbetare, säger Per Lindblad, vd för STF.

Det strategiska förvärvet är ett led i målet att Fasticon ska vara den marknadsledande kunskapsaktören för hela samhällsbyggnadssektorn. Därmed kompletteras erbjudanden som rekrytering och interimslösningar med utbildning; en saknad pusselbit i strävan efter att fylla den kompetensbrist som i dag råder på marknaden. Efter förvärvet kommer koncernen ha cirka 60 anställda och runt 100 konsulter i olika uppdrag.

- Vi är mycket glada över förvärvet och att få ta del av all den erfarenhet och kunskap som ett av de allra främsta utbildningsbolagen inom vår bransch besitter. Vi vill vara en strategisk rådgivare för våra kunder över tid, så vi ser både stor utvecklingspotential och en möjlighet att fylla en lucka på marknaden, säger Jonas Gustavsson, vd för Fasticon Kompetens Holding.

Köpeavtalet har tecknats och Fasticon tillträder bolaget den 1 juni 2018.

Om STF Ingenjörsutbildning

STF Ingenjörsutbildning är Sveriges ledande teknikutbildningsföretag för vidareutbildning. Företagets kurser genomförs i huvudsak med hjälp av inhyrda föreläsare som valts ut bland landets främsta specialister från näringsliv och högskolor. STF Ingenjörsutbildning har ett stort nätverk av föreläsare. Under 2017 har bolaget utbildat runt 10 000 personer vid cirka 600 kurstillfällen.

Bolaget har 25 anställda och omsatte 2017 ca 65 MSEK.

För ytterligare information, vänligen kontakta STF vd Per Lindblad, 076–5400701 per.lindblad@stf.se

Till toppen