Logo

Så här utbildar vi online

När en kurs eller utbildning sker online kan den innefatta en rad olika typer av digitala läraktiviteter. Men vad är egentligen skillnaden mellan digitalt klassrum, inspelad föreläsning och webinar? Här reder vi ut några av de begrepp och digitala läraktiviteter som vi på STF använder oss av.

Digitalt klassrum
Ett digitalt klassrum innebär en schemalagd direktsänd föreläsning med hög interaktion mellan dig som deltagare och föreläsare. Deltagarantalet varierar mellan 1-25 deltagare.

Webinar
Ett schemalagt direktsänt seminarie med föreläsare och mellan 25-200 deltagare. 

eLearning
En interaktiv kurs med multimedia där bilder, grafik, film, animation, text och ljud kombineras.

Inspelad föreläsning
En föreläsning inspelad i professionell studiomiljö som ger dig som deltagare möjlighet att titta på föreläsningen när det passar. Du kan alltid pausa och titta igen.

Kunskapstest
Test, quiz, prov och tenta är olika metoder vi använder för att testa dina kunskaper. 

Videokonferensverktyg

Hur får du som deltagare tillgång till de digitala läraktiviteterna? Digitala klassrum och webinar sker via ett videokonferensverktyg. Vi använder oss av videokonferensverktyget Zoom. När du bokar en onlineutbildning får du en inbjudan till utbildningen och Zoom till din mail.

Lärplattform
eLearning, inspelade föreläsningar och kunskapstester sker alla i vår lärplattform. När du beställt din onlineutbildning får du ett mail med inloggningsuppgifter och en länk till lärplattformen. 

Vi ses online!

Till toppen