Logo

Ny VD och koncernchef i Fasticon

Styrelsen i Fasticon AB har utsett Henrik Olsson till ny VD för Fasticon AB och därmed koncernchef i Fasticon-koncernen. Henrik Olsson, som därmed efterträder Tomas Bergström i den rollen, tillträder sin tjänst den 10 februari 2020.

Henrik_Olsson.png


”Det är dags för Fasticon att ta nästa steg i sin företagsresa och det är med stor tillfredsställelse vi lyckats rekrytera Henrik som ledare för den utvecklingen. Som ordförande i Fasticons styrelse, och representant för huvudägaren Byggmästare Anders J Ahlström Holding, ser jag framemot att i den egenskapen stötta Henrik och resten av Fasticon när vi nu utvecklar koncernen som Sveriges ledande kompetensförsörjare till fastighets- och samhällsbyggnadssektorn.”
– Tomas Bergström, styrelseordförande

Fasticon-koncernen erbjuder tjänster inom fyra affärsområden; Utbildning, Interim, Rekrytering och Rådgivning. Tjänsterna riktas till fastighets- och samhällsbyggnadssektorn och verksamheterna bedrivs under varumärkena och bolagen Fasticon Kompetens, Fasticon Advisors , STF Ingenjörsutbildning och BFAB. Koncernen omsätter drygt 200 miljoner kronor.

Henrik Olsson, som närmast kommer från Interim Search AB, har en bakgrund 2011-2018 från Transcom Worldwide där han bl a var Sverigechef och tidigare 2006-2011 från Poolia Sverige där han bl a var Försäljningsdirektör Sverige. Dessförinnan arbetade han med rekrytering och bemanning på JobAgent 2002-2006. Henrik Olsson är 50 år och har diverse utbildningar inom ekonomi, juridik, psykologi och ledarskap.

"Fasticon är en mycket spännande koncern med djup branschkunskap, värdeskapande tjänsteutbud och kompetenta medarbetare. Jag ser verkligen fram emot möjligheten att få bidra till verksamheternas fortsatta utvecklingsresa." – Henrik Olsson, tillträdande VD

Styrelsen

Stockholm den 16 januari 2020

För frågor:
Tomas Bergström, styrelseordförande, 070-317 8092
Henrik Olsson, tillträdande VD, 070-776 8002

Till toppen