Du måste vara inloggad för att köpa kurser. Logga in eller skapa nytt konto ifall du inte redan har ett.
Klicka här för att komma till alla tillgängliga onlinekurser.
På STF Ingenjörsutbildnings övningsanläggning i Bjurfors utmanar Sven Rosén både sig själv, kollegorna och framför allt kursdeltagarna inom både låg- och högspänning. Sven har en gedigen erfarenhet från elbranschen och arbetar kontinuerligt med att vidareutveckla både utbildningsinnehåll och övningsmoment. Säkerheten har som bekant alltid högsta prioritet för alla som arbetar med el. Vad innebär riskhantering? Och hur arbetar instruktörerna och deltagarna kring riskbedömningsfrågorna på plats? Det svarar Sven på i den här intervjun.
Läs merDe digitala utbildningslösningarna har kommit för att stanna. Det har aldrig varit lika lätt att lära sig något nytt som nu! Världsledande universitet lägger ut utbildningar tillgängligt för alla online, på YouTube finns tutorials om precis allt och hos många utbildningsbolag utgör de digitala utbildningarna en allt större del av utbudet. Ökad tillgänglighet, minskad tidsåtgång och förbättrad effektivitet är bara några av fördelarna.
Det kan upplevas förvirrande med alla begrepp när du läser på om vad de digitala utbildningarna innebär och hur de erbjuds. Vad är egentligen skillnaden mellan digitalt klassrum, inspelad föreläsning och webinar? Vi hjälper dig få koll på några av de vanligaste begreppen inom digital utbildning!
Läs merSTF Ingenjörsutbildning har genomfört en omfattande utvecklingsresa för att bli el- och energisektorn ledande kompetenspartner. Kompetensutvecklings-behovet är stort och ett alltid lika aktuellt ämne, både för att hålla en hög säkerhetsnivå och för att vara fortsatt konkurrenskraftig. Frida Palmgren, vd för STF Ingenjörsutbildning och BFAB, delar i denna artikel med sig av sin syn på branschens kompetensbehov, utbudet och framtiden.
Läs merNär det kommer till att summera 2020 var min förhoppning i våras att det skulle kunna bli i termer av ”ett före” och ”ett efter”. Snubbla över något protokoll som skrevs i februari och förundras över i vilken förhistorisk tid de aktiviteterna någonsin hade relevans. Minnas förtvivlan men också hylla förmåga och förstånd. Mellan före och efter finns i normalfall bara medel för att nå mål. En snabb mellanperiod följt av förnumstiga efterkloka efterord. För att sätta punkt. Vända blad. Kick-offa igen.
Men vad hände nu? Fast i en mellanakt, ett kontinuum utan slut?
Läs merVarje år sedan 1999 delas Elsäkerhetspriset ut till en person eller organisation som bidragit till det svenska elsäkerhetsarbetet på ett betydelsefullt sätt. Under pompa och ståt tog en stolt och överraskad Lars Skoglund emot 2019 års Elsäkerhetspris för den ideellt drivna Föreningen för Industriell Eltekniks (FIE) räkning.
Läs merNu längtar vi efter att samlas för att diskutera de branschutmaningar som kommer med en snabb och föränderlig omvärld. Vi får dock hålla oss till tåls då nästa omgång av Elsäkerhetsdagarna (ELSÄK) är 6–7 dec 2021. Under tiden har vi utbytt några ord med en ofta återkommande besökare, Klas Roos som arbetar som teknikingenjör/elinstallatör på Preem, om hur han ser på ELSÄK.
Läs mer