Logo

Artikelarkiv

ELSÄK-22: Anders Richert ger rykande heta nyheter från Elsäkerhetsverket

Den 5–6 december slår vi upp dörren och välkomnar publiken till årets Elsäkerhetsdagar! Du kan se fram emot två spänningsfyllda dagar med många upplysande diskussioner och intressanta föreläsningar. En av årets föreläsare är Anders Richert, i grunden civilingenjör och idag teknisk direktör på Elsäkerhetsverket, som kommer att upplysa om de senaste nyheterna från Elsäkerhetsverket.

Läs mer

ELSA för elprovplats skapar säkrare arbetsplatser

Att skapa bra rutiner och minska risken för elolyckor på arbetet är två viktiga delar i kursen ELSA för elprovplats. Kursen är en specialinriktad utbildning för personal som utför arbete på provplats/provrum. Kursansvarige Andreas Carlsson berättar att kursen är en bra vägledning för de som arbetar inom provning om hur de ska arbeta säkert, men även hantera olika situationer om de blir osäkra.

Läs mer

AMS-kunskaperna hjälper Mathias arbeta säkert på hög höjd

Mathias Sundström, linjemontör på Ålands elandelslag, arbetar ofta högt upp i skyn. Ett riskfyllt arbete med många utmaningar i arbetsvardagen. Något som Mathias arbetsgivare tar på stort allvar och därför investerat i att utbilda personalen på STF Ingenjörsutbildnings utbildningsanläggning i Bjurfors.

Läs mer

Micael Noris är föreläsare på ny utbildning om reläskydd med digital tvilling

STF Ingenjörsutbildning arbetar hela tiden för att fortsatt ligga i framkant och verka för en säkrare arbetsvardag. Som ett led i det arbetet lanseras nu kursen Reläskydd III – Idrifttagning av reläskydd med digital tvilling. En av kursens erfarna och branschkunniga föreläsare är Micael Noris, försäljningsingenjör på Siemens.

Läs mer

Andrea Bonetti är ny föreläsare hos STF Ingenjörsutbildning

Sedan tidigare erbjuder STF Ingenjörsutbildning kurserna Reläskydd för driftpersonal, Reläskydd I Grundkurs och Reläskydd II – Komplettering till grundkursen. Ett nytt tillskott i reläskyddsfamiljen är det unika utbildningserbjudandet Reläskydd III – Idrifttagning av reläskydd med digital tvilling. Uppskattade Andrea Bonetti, senior specialist inom kraftsystemskydd och IEC 61850 hos Megger, är en av föreläsarna.​

Läs mer

Digital tvillingutbildning revolutionerar reläskyddsbranschen

STF Ingenjörsutbildning har i många år erbjudit både grund- och fördjupningskurser inom reläskydd och felbortkopplingssystem. För att fortsatt ligga i framkant har STF, tillsammans med Megger och Siemens, utvecklat kursen Reläskydd III – Idrifttagning av reläskydd med digital tvilling. Niclas Wetterstrand, affärsutvecklare på Megger, är stolt över att vara en del av arbetet med att utbilda för en säkrare bransch.​

Läs mer
Till toppen