Logo

Artikelarkiv

Vi välkomnar Florin Stelea som ny föreläsare hos STF!

Vi är stolta över att välkomna Florin Stelea, konsult och elkraftsingenjör, med över 30 års samlad branscherfarenhet, som föreläsare till våra utbildningar inom reläskydd!

Läs mer

Vi välkomnar Tobias Olofsson-Bierfeldt som ny instruktör hos STF!

Välkommen Tobias Olofsson-Bierfeldt, vår nya instruktör för Luftledning – fridledning/BLL och Luftledning – Hängkabel!

Läs mer

Vi välkomnar Kent Mayer som ny föreläsare hos STF!

Vi kan stolt berätta att Kent Mayer, elkraftsingenjör, författare och f.d. arbetsmiljöchampion på ABB, är en ny föreläsare för våra nya utbildningar Svenska Elkraftsystemet och Anläggningsprojekt i kraftindustrin!

Läs mer

Åskskyddsutbildning sänker både risker och kostnader

Behovet av åskskydd har ökat i takt med att både byggnader och anläggningar blir alltmer komplexa. Med rätt kunskaper för att utvärdera åskskyddsbehovet kan man skydda både människor och byggnader – vilket även kan generera stora besparingar på sikt!

Johan Bäckman, föreläsare inom åskskydd, berättar mer om vinsterna med ökad kunskap inom åskskydd. Han reder även ut skillnaderna mellan åskskydd och överspänningsskydd.

Läs mer

Undvik onödiga förluster med utbildning om mättransformatorer

Om du ansvarar för projektering samt drift och underhåll av anläggningar med mättransformatorer har du förmodligen full koll på vad en mättransformator gör. Men med fördjupade kunskaper kan det bli ännu mer intressant att gå till jobbet. Michael Holmgren, föreläsare på STF-utbildningen Mättransformatorer, menar dessutom att genom ökad branschkunskap kan många företag undvika stora förluster och ofullständig skyddsfunktion.

Läs mer

Förståelse för elproduktionens förändringar lär dig agera proaktivt

Problemen med nätens stabilitet, överföringskapacitet och elbrist i Sverige blir alltmer påtagliga. Den periodvisa energibristen resulterar bland annat i en mycket oförutsägbar elproduktion. När fyra kärnkraftreaktorer läggs ner måste andra kraftkällor gå in som ersättning. Vindkraften har stora förutsättningar, men hur ska den varierande elproduktionen hanteras?

Michael Holmgren menar att det är viktigt att sprida mer kunskap inom energibranschen vad gäller den tekniska utvecklingen inom bl.a. smarta elnät och elfordon, samt hur elnätet håller på att förändras. Därför har han varit med och utformat STF-utbildningen Teknisk utveckling inom elproduktion.

Läs mer
Till toppen