Logo

Artikelarkiv

Marie-Louise uppskattar den sociala dialogen med kunder och deltagare

Vi har flera uppskattade och engagerade medarbetare på STF. En av dem är Marie-Louise Wesslén. Vad gör hon och vad är hennes drivkrafter? Läs vidare för att lära känna Marie-Louise lite bättre!

Läs mer

Örjan har koll – och tycker att fixa strul är kul

Hos STF är det många hängivna medarbetare som dagligen har kund- och deltagarkontakter, men även roddar ”bakom kulisserna”. En av dem är Örjan Andersson, vår uppskattade utbildningskoordinator. Ta en minuts paus och läs vidare för att lära känna honom lite mer!

Läs mer

ATEX-direktiv-utbildning ger Anders trygghet i arbetet

Anders Arkell, forskare inom lignin och bioraffinaderi på RISE Research Institutes of Sweden, gav oss några minuter av sin tid mellan föreläsningarna för att berätta om sina upplevelser av kursen ATEX-direktiven.

Läs mer

I en alltmer elektrifierad värld är ELSA ett bra hjälpmedel

Sedan ett decennium tillbaka har STF Ingenjörsutbildning mångåriga kundrelationer inom industrin där elsäkerhet är en viktig del i företagens kontinuerliga säkerhetsarbete. Ett av de kundföretag vi har förmånen att samarbeta med och anpassa utbildningar för är Scania.

Kent Kvarnström, Coordinator Electrical Safety på Scania svarar här på några frågor om Scanias arbete och hur utbildningen Elsa – elsäkerhet vid arbete stöttar verksamheten.

Läs mer

Utbildning och bok är resultatet av Kents engagemang för Sveriges elkraftsystem

Kent Mayer är elkraftsingenjör, föreläsare och författare. Med andra ord den sortens person som alltid har minst ett projekt på gång och ständigt strävar efter att lära sig mer, samtidigt som han drivs av att hjälpa andra att utvecklas. Ett av de senaste projekten är boken Elkraftnät – Uppbyggnad, funktion, hjälp och kringsystem som även vidareutvecklats till utbildningen Svenska Elkraftsystemet.

Läs mer

ELSA – utbildningen som höjer elsäkerheten i branschen

Mottot att alla har rätt att komma hem säkert efter en arbetsdag ligger till grund för STF Ingenjörsutbildnings populära utbildning ELSA (Elsäkerhet vid arbete). Peter Westrin är en av flera omtyckta föreläsare. Han uppskattar att få vara en del av arbetet med att höja elsäkerheten och medvetenhet om elfarorna i branschen. För Peter är ELSA ett viktigt steg i fortsatt rätt riktning.

Läs mer
Till toppen