Logo

Artikelarkiv

Skellefteå kraft säkrar framtidskompetens genom vattenkraftkurs

Under tre kursdagar fick kunskapstörstiga kursdeltagare grundläggande kunskaper inom vattenkraftteknik. Föreläsarna gick igenom allt ifrån dammar och turbinteknik till anslutning mot elnätet. Fyra av de nöjda deltagarna var kollegorna Urban Olofsson, Kerstin Nyström, Malin Pettersson och Charlotte Hedlund från Skellefteå Kraft. Vi fick låna deras tid för att höra mer om deras verksamhet och vad de tagit med sig från kursdagarna.

Läs mer

Anders Helm ny föreläsare för ELSA och ELSA för elprovplats

Det finns ett gammalt talesätt som säger att ”repetition är kunskapens moder”. Något som stämmer väl in på STF Ingenjörsutbildnings olika ELSA-kurser (elsäkerhet i arbete). Anders Helm är ett av STF:s nytillskott av kunniga föreläsare med specialistkunskaper inom Elsäkerhet. Han menar att det är just repetitionen i både ELSA och ELSA för elprovplats som är nyckeln till att kurserna är effektiva verktyg för att förhindra elolyckor på arbetsplatser.

Läs mer

ELSÄK 22: Jimmy Laukas guidar dig genom åtgärder vid arbete med risk för induktion

Du har väl skrivit upp 5–6 december i din kalender? Om inte så är det dags att skriva in Elsäkerhetsdagarna då! STF har tillsammans med kunniga personerna från elbranschen skapat Sveriges kanske mest uppskattade forum för nätverkande och kunskapsbyggande. En av de uppskattade föreläsarna som kommer stå på scenen är Jimmy Laukas, Elsäkerhetssamordnare på Vattenfall Eldistribution.

Läs mer

Mats Jonsson moderator och föreläsare om Handbok 421 på ELSÄK 22

Du har väl inte missat att det snart är dags för ELSÄK (Elsäkerhetsdagarna)? Den 5–6 december hålls Sveriges kanske mest uppskattade forum för nätverkande och kunskapsbyggande inom relevanta och aktuella branschfrågor. Ett för många välkänt namn är Mats Jonsson, som kommer delta både i rollen som moderator och föreläsare.

Läs mer

ELSÄK 22: Reijo Eriksson lär dig förebygga olycksrisker vid arbete med risk för induktion

Den 5–6 december smäller det – då är det nämligen dags för årets Elsäkerhetsdagar! Men apropå smällar, hur vi tänker kring säkerhet är en viktig del för att alla medarbetare ska komma hem säkert efter en arbetsdag. Och just säkerhet är ett ämne som en av våra uppskattade föreläsare elsäkerhetsspecialisten Reijo Eriksson verkligen har koll på!

Läs mer

ELSÄK 22: Joakim Grafström informerar om termer och definitioner samt nyheter om SS 436 40 00

Låt oss samlas tillsammans under årets främsta el-forum där branschkunniga föreläsare presenterar de senast aktuella frågorna inom elsäkerhet! Du har väl säkrat din plats den 5–6 december? Under ELSÄK får du ta del av två dagars nätverkande, samtidigt som du får möjlighet att uppgradera dina kunskaper och få nya erfarenheter. En av föreläsarna kommer vara den tekniska experten Joakim Grafström från SEK Svensk Elstandard.

Läs mer
Till toppen