Logo

Artikelarkiv

AMS-kunskaperna hjälper Mathias arbeta säkert på hög höjd

Mathias Sundström, linjemontör på Ålands elandelslag, arbetar ofta högt upp i skyn. Ett riskfyllt arbete med många utmaningar i arbetsvardagen. Något som Mathias arbetsgivare tar på stort allvar och därför investerat i att utbilda personalen på STF Ingenjörsutbildnings utbildningsanläggning i Bjurfors.

Läs mer

Micael Noris är föreläsare på ny utbildning om reläskydd med digital tvilling

STF Ingenjörsutbildning arbetar hela tiden för att fortsatt ligga i framkant och verka för en säkrare arbetsvardag. Som ett led i det arbetet lanseras nu kursen Reläskydd III – Idrifttagning av reläskydd med digital tvilling. En av kursens erfarna och branschkunniga föreläsare är Micael Noris, försäljningsingenjör på Siemens.

Läs mer

Andrea Bonetti är ny föreläsare hos STF Ingenjörsutbildning

Sedan tidigare erbjuder STF Ingenjörsutbildning kurserna Reläskydd för driftpersonal, Reläskydd I Grundkurs och Reläskydd II – Komplettering till grundkursen. Ett nytt tillskott i reläskyddsfamiljen är det unika utbildningserbjudandet Reläskydd III – Idrifttagning av reläskydd med digital tvilling. Uppskattade Andrea Bonetti, senior specialist inom kraftsystemskydd och IEC 61850 hos Megger, är en av föreläsarna.​

Läs mer

Digital tvillingutbildning revolutionerar reläskyddsbranschen

STF Ingenjörsutbildning har i många år erbjudit både grund- och fördjupningskurser inom reläskydd och felbortkopplingssystem. För att fortsatt ligga i framkant har STF, tillsammans med Megger och Siemens, utvecklat kursen Reläskydd III – Idrifttagning av reläskydd med digital tvilling. Niclas Wetterstrand, affärsutvecklare på Megger, är stolt över att vara en del av arbetet med att utbilda för en säkrare bransch.​

Läs mer

Nu kan du skräddarsy din utbildning inom AMS lågspänning

Att genomföra utbildningar som utgår från deltagarnas behov och arbetsvardag är en självklarhet för STF Ingenjörsutbildningar. Därför har STF nu möjligheten att skräddarsy utbildningarna inom Arbete med spänning (AMS), lågspänning, oavsett vilket segment inom eldistribution, UPS/batterianläggningar eller trådbunden trafik du arbetar. Sven Rosén, projekt- och kursledare AMS, är en av de branschkunniga som ligger bakom den uppdaterade utbildningsplanen.

Läs mer

ELSA hjälper Teracoms medarbetare att minimera elsäkerhetsriskerna

Sedan ett decennium tillbaka har STF Ingenjörsutbildning mångåriga kundrelationer inom industrin där elsäkerhet är en viktig del i företagens kontinuerliga säkerhetsarbete.

En av de kunder vi har förmånen att samarbeta med och anpassa utbildningar för är Teracom. Möjligheten att upprätthålla de anställdas riskmedvetenhet och kunskap om hur de ska tänka och arbeta vid elanläggningarna är en av fördelarna som Ingvar Tiger, eldriftledare på Teracom ser.

Läs mer
Till toppen