Logo

Artikelarkiv

Reläskydd III – kursen som kombinerar samtiden med framtiden

Vi är alla med och skapar vår egen (digitala) historia, samtidigt som vi önskar påverka såväl vår samtid som vår framtid. Det kan exempelvis vara genom appar, AI/AR-lösningar – eller digitala tvillingar! Vi kanske inte är på ett digital tvilling-plan på den mänskliga nivån ännu, men inom flera industrier och branscher är det redan verklighet.

Läs mer

Åkes luftledningskurser ger bortglömda kunskaper nytt liv

Idag arbetar de flesta distributionselektriker med jordkabel större delen av sin aktiva arbetstid. Det resulterar i att det saknas naturlig kunskapsöverföring om hur man arbetar i ett luftledningsnät. För att undvika onödiga risker och konsekvenser i skarpt läge gäller det att hålla kunskaperna om luftledningar vid liv, det menar Åke Persson, distributionselektriker på Falu Energi & Vatten och med över 40 års branscherfarenhet.

Läs mer

Dino sparade mycket tid genom digital utbildningslösning

Dino Karupovic är projektör på Halmstads Energi och Miljö Nät AB. En roll som kräver breda kunskaper och smarta lösningar. En smart lösning var att bygga kompetensen hos STF via digitalt klassrum. ”Tidsbesparande” är framför allt ett ord som Dino summerar det med.

Läs mer

Nya föreskrifter om elsäkerhetskontroller kräver dokumenterade rutiner och ställer frågan om innehavare på sin spets

Elsäkerhetsverket har beslutat att alla fastighetsägare/innehavare från och med första december 2022 måste ha dokumenterade rutiner kring elsäkerhet för att kontrollera sina elanläggningar.

Mats Jonsson, elsäkerhetskonsult på Eltrygg Miljö med 25 års branscherfarenhet, menar att rutinerna utifrån de nya föreskrifterna kan resultera i att innehavsfrågan kan bli en central fråga. Är det fastighetsägaren eller hyresgästen som ska upprätta rutinerna? Och var går det faktiska gränssnittet mellan olika innehavare?

Läs mer

Solcellsparken som skapar lika mycket medlems- som samhällsnytta

En solcellspark som skapar lika mycket värde för både medlemmarna som för samhället. Det är tanken bakom HSB Sörmlands solcellspark som med sina 35 hektar belägna utanför Strängnäs är störst i Sverige, berättar Jon Leo Rikhardsson, vd på HSB Sörmland.

Läs mer

Andreas hittar strategiska lösningar oavsett spelplan

Som hängiven el- och industriansvarig hos STF har Andreas Carlsson många järn i elden. Framför allt innebär hans roll kundansvar med fokus på elsäkerhetsutbildningar till större industrikunder samt ansvar över STF:s reläskyddsutbildningar. Lär känna Andreas för att få veta lite mer om honom och vad som händer just nu!

Läs mer
Till toppen