Fasticon förvärvar STF & BFAB 2018-05-29

Utbildningsbolaget STF Ingenjörsutbildning och dotterbolaget BFAB får ny ägare – Fasticon Kompetens Holding (Fasticon). Förvärvet syftar till att expandera Fasticons befintliga rekryterings- och interimsverksamhet till att också omfatta utbildning samtidigt som STF/BFAB får möjligheten att utvecklas vidare under nytt ägarskap.

Förvärvet omfattar utbildningsbolaget STF Ingenjörsutbildning AB samt det helägda dotterbolaget BFAB, Bygg- och Fastighetssektorns Fortbildningsinstitut AB.

Det strategiska förvärvet är ett led i målet att vara den marknadsledande kunskapsaktören för hela fastighet- och samhällsbyggnadssektorn. Därmed kompletteras erbjudanden som rekrytering och interimslösningar med utbildning, en saknad pusselbit i strävan efter att fylla den kompetensbrist som i dag råder på marknaden.

– Vi är mycket glada över förvärvet och att få ta del av all den erfarenhet och kunskap som ett av de allra främsta utbildningsbolagen inom vår bransch besitter. Vi vill vara en strategisk rådgivare för våra kunder över tid, så vi ser både stor utvecklingspotential och en möjlighet att fylla en lucka på marknaden, säger Jonas Gustavsson, vd för Fasticon Kompetens Holding.

Fasticon består sedan tidigare av bolagen Fasticon Kompetens AB, som erbjuder rekrytering och interimslösningar för ledning och specialister inom fastighetsbranschen, samt Fasticon Support AB som erbjuder rekrytering och bemanning av personal för drift och skötsel.

STF/BFAB har ett stort nätverk av föreläsare. Under 2017 omsatte bolaget 65 MSEK och utbildade runt 10 000 personer vid ca 600 kurstillfällen. STF/BFAB kommer fortsätta nuvarande verksamhet och bedriva vidareutbildningar för yrkesverksamma inom bland annat fastighet- och samhällsbyggnadssektorn, el och energi, industri, IT och samtidigt utveckla nya tjänster tillsammans med nya ägaren. Förvärvet innebär inget namnbyte för något av bolagen. Sveriges Ingenjörer säljer alla sina aktier i STF.

– Det här är en stor möjlighet för oss att tillsammans med våra nya ägare nå ut ännu bredare med våra utbildningstjänster till alla aktörer i fastighets- och samhällsbyggnadssektorn, samt att fortsätta stärka yrkeskunnandet för branschens medarbetare, säger Per Lindblad, vd för STF.

Efter förvärvet kommer koncernen ha cirka 60 anställda och runt 100 konsulter i olika uppdrag.

Köpeavtalet har tecknats och Fasticon tillträder bolaget den 1 juni 2018.

 

Om Fasticon

Fasticon är en ledande kompetensaktör för hela fastighet- och samhällsbyggnadssektorn. Bolaget matchar uppdragsgivare och kandidater oavsett om det gäller rekrytering, kompetenskartläggning, interim- eller bemanningsuppdrag. Bolaget bedriver verksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Bolagets omsättning 2017 uppgick till 114 MSEK.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta
Jonas Gustavsson
073-415 43 10
jonas.gustavsson@fasticon.se

 

Håll dig uppdaterad!

Gå med i vårt nätverk och håll dig uppdaterad om vad som händer i branschen. Klicka på knappen för att gå med i Fasticon-nätverket!

GÅ MED I
FASTICON-NÄTVERKET


Kontakta oss på mail info@fasticon.se, telefon 08-556 706 00.


© Fasticon AB 2019

Kontakta oss på mail info@fasticon.se, telefon 08-556 706 00.


© Fasticon AB 2019