Business Arena Stockholm 2018

Den 19-20 september genomfördes Business Arena i Stockholm, Nordens ledande mötesplats för aktörer på ledande befattning i fastighets- och samhällsbyggnadssektorn.

Fasticon var naturligtvis på plats för att ta del av nyheter, viktiga frågeställningar och inte minst för att prata med människor. För även om robotar och AI kommer fortsätta att förändra arbetssätt och affärsmodeller var många föreläsare tydliga med att det är vi människor som kommer att vara viktigast även framöver. Sådant är extra kul att höra för oss som dagligen arbetar med att rekrytera, hyra ut och utbilda människor.

Det innebär dock inte att allt kommer att fortsätta som förut. Tvärtom. Den snabba teknikutvecklingen ställer krav på alla individer och organisationer. Vi ska också vara medvetna om att tekniken inte alltid leder dit vi tror. Magnus Svantegård på Datscha exemplifierade det kärnfullt ”Vi drömde om självkörande bilar, men vi fick eldrivna kickbikes.”

Ett annat insiktsfullt och tänkvärt citat kom från Johanna Frelin på Tyréns som svarade på frågan hur hen som ledare ska få med alla när verksamheten transformeras, ”Alla kanske inte ska med, men alla ska få chansen”.

Det märks att allt fler bolag inom fastighetsbranschen har börjat implementera nya digitala lösningar. För från att det tidigare år varit mycket prat och diskussion om möjligheterna, var det i år många fastighetsbolag som berättade om konkreta exempel, alltifrån fastighetstransaktioner med blockchain-teknik till självlärande inomhusdrönare. Riktigt kul och inspirerande! En gemensam nämnare är att det gäller att våga prova och experimentera. Tiden är förbi för enbart långa och väl fördefinierade utvecklingsprojekt. Nu är det mod och handling som gäller.

Stärkta av alla nya insikter, lärdomar och kontaktytor fortsätter vi nu att arbeta för vår vision – Alla har sitt drömjobb.

 

Jan Susanne Business Arena Stockholm 2018

Jan Gösbeck och Susanne Åhlén

Håll dig uppdaterad!

Gå med i vårt nätverk och håll dig uppdaterad om vad som händer i branschen. Klicka på knappen för att gå med i Fasticon-nätverket!

GÅ MED I
FASTICON-NÄTVERKET


Kontakta oss på mail info@fasticon.se, telefon 08-556 706 00.


© Fasticon AB 2019

Kontakta oss på mail info@fasticon.se, telefon 08-556 706 00.


© Fasticon AB 2019