Sök

Andreas hittar strategiska lösningar oavsett spelplan

Andreas Carlsson

Som hängiven el- och industriansvarig hos STF har Andreas Carlsson många järn i elden. Framför allt innebär hans roll kundansvar med fokus på elsäkerhetsutbildningar till större industrikunder samt ansvar över STF:s reläskyddsutbildningar. Lär känna Andreas för att få veta lite mer om honom och vad som händer just nu!

Vad är drivkrafterna i ditt arbete?

– Att hjälpa kunderna att lösa deras problem. Kunderna ringer till mig för att få hjälp med ett utbildningsbehov och så hjälper jag dem konsultativt att hitta bästa möjliga helhetslösning. Allra roligast är det när jag lyckas lösa kluriga problem som troligtvis någon annan inte hittat lösningen på.

Är det något du är extra stolt över att STF erbjuder?

– Jag är stolt över det mesta av vårt utbud. Men framför allt att vi ständigt utvecklar våra kurser, vilket gör att våra kurser alltid är aktuella för våra kunder. Det visar sig bland annat genom många återkommande kunder.

Arbetar du med något extra spännande just nu?

– Just nu arbetar jag fram vår reläskydd 3-kurs. Den handlar om installation av reläskydd, optimering av reläskyddskonfiguration samt simulering av testning.

 Hur ser du på branschens framtida utveckling?

– Jag är faktiskt lite oroad. Inte för utbildningsbranschen inom elkraft i sig, men hur vi ska hinna göra den omställning som krävs. Problemet är att många företag behöver anställa fler, men kompetensen saknas på arbetsmarknaden. Jag hoppas och tror dock att STF kan bidra på något sätt för att lösa detta problem.

Kan du berätta något om dig som man kanske inte vet om dig?

– Jag är engagerad inom schack och tränar elitjuniorer inom det. Min ena son ska faktiskt spela i SM!

Vill du veta mer? Kontakta Andreas Carlsson

Utbildningsansvarig El & Industri

andreas.carlsson@stf.se 076-540 07 78

Relaterade artiklar