FASTIGHETSMARKNADSDAGEN DIGITALISERING GÖTEBORG 2018
16 november, 2018
Fasticon stödjer Barncancerfonden i jul!
12 december, 2018
 
 
 

Kompetensbrist i samhällsbyggnadssektorn? TalangAkademin är en del av lösningen!


Vårt tidigare pilotprojekt Fastighetstalang och projektet CentrumAkademin har slagits samman till TalangAkademin!

Marcillinius Dike, som kallas för Dike, är en av de talanger som fått sitt drömjobb tack vare detta lyckade upplägg. När Dike var ute på ett ärende i Alby centrum fick han en flyer i handen om Fastighetstalang, han blev nyfiken och gick på ett informationsmöte. Dike identifierades sedan via Fastighetstalang som en ambitiös person, han gick igenom en valideringsprocess som ledde till en anställning hos Fasticon Support. Han var sedan uthyrd som fastighetsskötare och blev så uppskattad att han nu fått en tillsvidareanställning hos Huge Bostäder. Vi frågade Dike om hans bästa tips till andra för att också lyckas, detta är hans svar:

- Jobba hårt

- Kom alltid i tid

- Samarbeta

- Våga fråga erfarna kollegor om råd

- Våga dubbelkolla om du gjort rätt, så att du lär dig jobbet snabbare

Som bekant finns det en stor kompetensbrist inom fastighets- och samhällsbyggnadsbranschen. Vi på Fasticon tycker att alla har rätt att få arbeta med det en är utbildad till, eller ges möjligheten att studera och därmed kunna få sitt drömjobb. Därför vill vi matcha nyanlända och andra människor i olika typer av utanförskap med företag och organisationer inom ett brett spektrum av branscher. Genom att erbjuda strukturerad praktik i kombination med validering hjälper vi människor till jobb, och därmed också egen försörjning.

TalangAkademin är en del av Fasticons och fastighetsbolagens hållbarhetsarbete och är tänkt att vara en pusselbit i ett långsiktigt och beständigt koncept. Vi arbetar tillsammans med lokala fastighetsbolag och i nära samarbete med kommun och Arbetsförmedlingen. Konceptet har redan startat upp i Frölunda Torg utanför Göteborg och vi kommer inledningsvis fortsätta utvecklingen i Sundbyberg utanför Stockholm och Väla Centrum i Helsingborg. Vi planerar även för att starta upp i Huddinge Centrum. Med stöd av Tillväxtverket, Fryshuset och andra organisationer samt i samverkan med andra integrationsprojekt ser vi fram emot att få utveckla konceptet vidare. Detta är ett koncept som kan överföras till många centrum i hela landet, Botkyrka och Dikes historia är ett fint exempel på detta.

”Det bästa med mitt nya jobb är att jag hela tiden lär mig nya saker, ständigt får utvecklas, har olika arbetsuppgifter varje dag och har så jättebra kollegor” säger Dike. ”Framtiden ser så ljus ut nu!” fortsätter han.

Vi är mycket glada att vi har fått följa Dike på vägen och ser fram emot att stötta fler talanger till sina drömjobb!


Marcillinius Dike

Marcillinius Dike.


Kontakta Jonas Gustavsson eller Stig-Arne Bäckman för mer information om hur ditt företag kan skapa nya möjligheter och bygga broar:

Jonas Gustavsson, jonas.gustavsson@fasticon.se eller 0734-15 43 10

Stig-Arne Bäckman, stiggebackman@gmail.com eller 0706-61 02 85

 

 
 

Kontakta oss på mail info@fasticon.se, telefon 08-556 706 00.


© Fasticon AB 2019

Kontakta oss på mail info@fasticon.se, telefon 08-556 706 00.


© Fasticon AB 2019