Arbetspsykologiska tester


Våra arbetspsykologiska tester är till för att göra en mätbar och rättvis bedömning av respektive kandidat. Svaren belyser kandidatens personliga egenskaper och logisk förmåga, på så sätt får ni som kund svar på hur pass anpassad kandidaten är för en specifik tjänst.

När du samarbetar med Fasticon kan du känna dig trygg i att kandidater blir rättvist bedömda och att vi ger alla kandidater samma möjligheter. I rekryteringsprocessen ingår ett logiskt problemslösningstest och ett personlighetstest som tillhandahålls av vår leverantör Alva Labs. Syftet med testerna är att säkerställa att det blir en så rättvist och objektiv bedömning av kandidaterna som möjligt.

Alva Labs är en testleverantör i framkant som använder modern testteori och har en mycket kandidatvänlig upplevelse. Samtliga tester är vetenskapligt underbyggda och utgår från femaktormodellen. Metoden bakom testerna bygger på femfaktormodellen som har en tydlig koppling till aktuell forskning inom personlighetspsykologi (Robert McCrae & Paul Costa) och är framtagen genom faktoranalys. Den kallas femfaktormodellen för att den bygger på fem faktorer som vart och ett bestämmer ett personlighetsdrag. De fem personlighetsdragen blir tillsammans en karta över individens personlighet. Hur en individ egenskapsmässigt ligger till inom de fem faktorerna är relativt konstant över tid och påverkar också hur vi presterar i arbetet.

Kandidaterna valideras utifrån urvalsfrågorna. När en kandidat har slutfört testerna får hen direkt tillgång till en rapport som ger en övergripande återkoppling av resultaten. Därefter får de kandidater som bäst stämmer överens med kravprofilen genomgå en intervju med någon av våra rekryteringskonsulter. Vi genomför alltid kompetensbaserade strukturerade intervjuer.


Vill du veta mer?

Om du är intresserad av att veta mer om vårt testsystem vi erbjuder är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi ger dig mer information om metod och prisbild samt ger förslag på upplägg anpassade efter just dina behov.


Kontakta:
Är du intresserad av rekryteringstjänster? 

Fyll i nedan formulär så hör vi av oss inom kort!

  Stockholm

  Kungsbroplan 3A
  112 27 Stockholm
  Telefon: 08-556 706 00
  E-post: info@fasticon.se

  Kungsbroplan 3A, Stockholm

  Göteborg

  Lilla Torget 4
  411 18 Göteborg
  Telefon: 031-761 05 70
  E-post: info@fasticon.se

  Lilla Torget 4, Göteborg

  Malmö

  Kungsgatan 6
  211 49 Malmö
  Telefon: 040-631 41 30
  E-post: info@fasticon.se

  Kungsgatan 6, 211 49 Malmö

  Kontakta oss på mail info@fasticon.se, telefon 08-556 706 00.


  © Fasticon AB 2019

  Kontakta oss på mail info@fasticon.se, telefon 08-556 706 00.


  © Fasticon AB 2019