Logo

Artikelarkiv

Diplomutbildningen som förenklar arbetsvardagen

Carina Sjöholm, fastighetschef på Brinova Fastigheter, firar snart 30 år i fastighetsbranschen. Ett annat aktuellt jubileum var det 60:e genomförandet av BFAB:s utbildning Diplomerad fastighetsförvaltare. Carina var en av deltagarna och därmed en av de första som fick möjlighet att genomföra hela utbildningen via ett digitalt klassrum. Varför gick en fastighetschef en utbildning för fastighetsförvaltare? Går det att nätverka digitalt? Och hur är det att ta in en hel diplomutbildning enbart på distans?  I den här intervjun delar Carina med sig av sina erfarenheter och bästa tips.

Läs mer

Bättre beslut med ökad teknisk kompetens

Dyrt. Riktigt dyrt. Eller i värsta fall att någon blir sjuk eller skadad. Det är några konsekvenser som kan bli verklighet på grund av okunskap. Men genom att bredda sina kunskaper inom bl.a. underhållsplanering, elsäkerhet och fastighetsteknik får man en bra grund och utökad kompetens för att arbeta smart och proaktivt med ett långsiktigt helhetsperspektiv. Det insåg Åsa Zacharoff, fastighetsansvarig på Alingsås kommun, när hon beslutade sig för att gå utbildningen Teknisk grundkompetens för fastighetsförvaltare. 

Läs mer

Om tugg och teknisk terminologi

Språket kan både skapa möjligheter och bryta barriärer. Det kan även skapa en känsla av samhörighet för de som tillhör gruppen och förstår. Men språket kan också selektera. BFAB:s vd Frida Palmgren reflekterar bland annat över hur språket bryter is och bygger band, samtidigt som en språklig twist också fick Frida att förstå att hon hamnat helt rätt, i denna krönika.

Läs mer

Positivt överraskad av diplomprogram i digitalt klassrum

2020 var ett jubileumsår för BFAB eftersom utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare skulle genomföras för 60:e gången. Planerna var stora och festligheter planerades in. Men som så mycket annat fick man tänka om kring utbildningens genomförande – att ställa in var inget alternativ! Oskar Uhrbom, förvaltningschef på MHS Bostäder i Stockholm, var en av deltagarna. Han är positiv till hur BFAB snabbt ställde om att det gavs möjlighet att välja mellan att träffas på plats under säkra former eller att deltaga digitalt.

Läs mer

Förvaltare – en samhällsbärande yrkesroll i förändring

Vi lever i en föränderlig värld och den tekniska utvecklingskurvan är brant. Detta ställer bland annat helt nya krav på kompetensutveckling, inte minst för förvaltare. Det innebär också nya utmaningar för hur arbetsgivare ska hantera kompetensutvecklingen av sina medarbetare. För både individen och organisationen gäller det att ständigt fylla på med nya kunskaper för att vara långsiktigt konkurrenskraftig.

Frida Palmgren, vd för Fasticons utbildningsföretag BFAB och STF Ingenjörsutbildning, delar i den här artikeln med sig av sin syn på framtidens förvaltarroll och det ökande behovet av kontinuerlig kompetensutveckling.

Läs mer

Få koll på de vanligaste begreppen inom digital utbildning

De digitala utbildningslösningarna har kommit för att stanna. Det har aldrig varit lika lätt att lära sig något nytt som nu!  Världsledande universitet lägger ut utbildningar tillgängligt för alla online, på YouTube finns tutorials om precis allt och hos många utbildningsbolag utgör de digitala utbildningarna en allt större del av utbudet. Ökad tillgänglighet, minskad tidsåtgång och förbättrad effektivitet är bara några av fördelarna.

Det kan upplevas förvirrande med alla begrepp när du läser på om vad de digitala utbildningarna innebär och hur de erbjuds. Vad är egentligen skillnaden mellan digitalt klassrum, inspelad föreläsning och webinar? Vi hjälper dig få koll på några av de vanligaste begreppen inom digital utbildning!

Läs mer
Till toppen