Logo

Artikelarkiv

Lär dig skillnaderna mellan Bas-P och Bas-U

Alla har rätt till att komma hem oskadda från jobbet. Bas-P och Bas-U är viktiga roller i arbetsmiljöarbetet. Men det är lång ifrån alla som vet skillnaderna, innebörden och ansvaret. Sara Tyberg hjälper oss att förstå och reda ut begreppen.

Läs mer

Anna fick en stabilare grund i arbetsvardagen med utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare

Tidigare fick läsare bekanta sig med Anna efter att hon gått första blocket av utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare – Kvalificerad fastighetsförvaltning. Nu har hon, tillsammans med övriga deltagare av den 59:onde utbildningsomgången, mottagit sitt diplom och avslutat det sjätte och sista blocket. Anna kan därmed stolt titulera sig diplomerad fastighetsförvaltare.

Läs mer

Validering säkerställer kompetensen inom fastighetsbranschen

Kunskapsnivån inom fastighetsbranschen varierar kraftigt. Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd har därför utvecklat FAVAL, valideringsverktyget som kvalitetssäkrar branschkompetensen. Antalet valideringar ökar nu snabbt och det är välkända bolag som går i bräschen.

Läs mer

Nöden är uppfinningarnas moder

Fossila bränslen i flytande form är i ett historiskt perspektiv en rätt ny företeelse. För inte alls länge sedan slet folk och kreatur i sitt anletes svett för att ploga åkern och för att dra vagnar genom oländig terräng och pråmar uppströms i älven. När de koleldade ångmaskinerna slog igenom måste det ha inneburit en lika stor revolution som rymdresor och internetboomen upplevs av oss idag.

Läs mer

Fel i hus – ett normaltillstånd?

Alla fastigheter jag besöker, och det är många, har mer eller mindre allvarliga fel och brister. Alla jag träffar som jobbar med fastigheter, och det är många, berättar för mig om hur dessa fel och brister påverkar dem i deras vardag. Antingen man jobbar direkt mot hyresgästerna eller längre bak i organisationen påkallar dessa fel och brister väldigt mycket kraft och resurser. Samtidigt leder de till höga kostnader, missbelåtna kunder och onödigt stort avtryck i miljön.

Läs mer

Stockholmshem höjer standarden ytterligare – certifierar byggprojektledare

Stockholmshem har sedan tidigare visat att de är en organisation som tänker utanför boxen vad gäller kompetensutveckling. Förra gången var det kundförvaltarna som fick möjlighet att validera och certifiera sina kunskaper. Nu har Stockholmshem även gett projektledarna möjligheten utifrån en egen unik framtagen standard som utvecklats i samarbete med BFAB.

Läs mer
Till toppen