Logo

Artikelarkiv

Utbildningar i fastighetsekonomi bidrar till utveckling av fastighetsportföljen

Mikael Reijer är både buggfantast och en av BFAB:s duktiga föreläsare i fastighetsekonomi. Utifrån hans egen erfarenhet som vd inom flertal fastighetsbolag, samt chef och ledare inom offentliga och privata sektorn, har Mikael själv sett skillnaden när mognaden och kunskapen i fastighetsekonomi varit hög.

Läs mer

Fastighetsutbildning med coach ger resultat på flera plan i livet!

”Alla som får chansen borde ta del av dessa coachningstillfällen!”, säger Patrik Lövberg, entusiastisk deltagare på utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare – Kvalificerad fastighetsförvaltning och Property Manager på Telia.

Läs mer

Nyfiken på föreläsaruppdrag hos oss?

BFAB utbildar framgångsrikt yrkesverksamma inom bygg- och fastighetsbranschen. Det har vi gjort sedan 1985 och erbjuder både öppna utbildningar och unika kompetenslösningar som skapas utifrån kundernas specifika behov. Vi har deltagare från hela Sverige och arbetar nära flera av branschens mest meriterade bolag. Vårt föreläsarnätverk är högt uppskattat och vi är kända för att samarbeta med de erkänt bästa inom sitt skrå.

Läs mer

Undvik de vanligaste fallgroparna genom att ha koll på geotekniken

Kanske vet du sedan tidigare att geoteknik är läran om jords och bergs tekniska egenskaper och hur man använder den kunskapen vid planering och byggande. Men många vet inte att en geotekniker också utför ett noggrant detektivarbete för att hitta vilka hemligheter som döljer sig på ställen vi inte kan se med blotta ögat.

Mats Svensson, affärsutvecklare geo på Tyréns, berättar om geoteknikerns roll i byggprojektet och vilka som är de vanligaste fallgroparna bland beställare och entreprenörer.

Läs mer

Spara tid och pengar med bredare geotekniska kunskaper

Vad tänker du på när du hör ordet geoteknik? Ser du framför dig olika jordmåner, lermorän och bergarter? En ingenjör som räddar liv genom undersökningar som minskar risken för ras, skred och erosion? Eller kanske blir det bara blankt för att du faktiskt inte har någon aning om vad ämnet handlar om. Mats Svensson, affärsutvecklare geo på Tyréns, har en bred allmänbildning inom geoområdet och stenkoll på ämnet!

Vi fick låna Mats tid för att reda ut vad geoteknik handlar om, de olika geotekniska skedena i byggprocessen och vilka olika sorters geotekniska förutsättningar som finns i olika delar av vårt avlånga land. Och var skulle Mats själv säga att det vore bäst att bygga ett hus? 

Läs mer

Hockeybacken som vill framåt i fastighetsbranschen

Efter att i många år ha utvecklat sitt hockeyspelande professionellt runt om i Sverige var det dags för Niklas Lindmark att landa. Som 25-åring sattes målet: vid 30 skulle han vara fastighetsförvaltare. Med två år kvar till mållinjen knep han en traineeplats på BFAB:s flaggskepp Diplomerad fastighetsförvaltare – Kvalificerad fastighetsförvaltning.

Läs mer
Till toppen