Logo

AMA AF

1 kursdag

Här får du en grundlig genomgång av AMA AF samt dess koppling till AB 04 och ABT 06. Det är viktigt att förstå sambandet mellan standardavtalen och AMA. Du får även ta del av praktiska exempel på hur du tillämpar AMA AF vid upprättande och tolkning av förfrågningsunderlag. Kursen leds av en erfaren advokat.

AMA AF ingår i byggsektorns avtalssystem och fungerar som underlag vid upprättande av administrativa föreskrifter. Genom att använda AMA AF får förfrågningsunderlaget alltid samma struktur. Det gäller oavsett vem som upphandlar eller vad som upphandlas.

Innehåll i kurs

I kursen förklaras den praktiska tillämpningen av AMA AF vid upprättandet av administrativa föreskrifter. Tillämpnings- och tolkningsregler redovisas med praktiska exempel. Det är viktigt att förstå sambandet mellan standardavtalen och AMA AF. Redovisningen görs genomgående från ett inköpsperspektiv.

  • Översikt över byggsektorns avtalssystem
  • Genomgång av AMA-systemet
  • Samband mellan de olika delarna
  • Väsentliga texter och anknytande regler
  • Grupparbeten

Kursens mål

Du ska förstå sambandet mellan AMA och övriga delar av byggsektorns avtalssystem. Du ska även veta hur du får fram tydliga och korrekta förfrågningsunderlag.

Kontakta mig gärna om du har frågor

Kursprogram

Kursprogram

AMA AF 12

Inledning, presentation
- Översikt över byggsektorns avtalssystem

Tillämpnings- och tolkningsregler för AMA-systemet
- Genomgång AMA AF
- Väsentliga texter och anknytande regler
- Grupparbete med en AF-del

Med reservation för eventuella ändringar i programmet.

Föreläsare

Johan K Nilsson
Johan K Nilsson JKN Advokat

Johan är advokat och jobbar med process- och skiljemannarätt, entreprenad- och konsulträtt, kommersiell avtalsrätt och offentlig upphandling. Han var styrelseledamot i Byggandets kontraktskommitté (BKK) 2001 – 2010 och deltog då vid förhandlingarna som mynnade ut i antagandet av AB 04, ABT 06 och ABK 09.

Han har undervisat i processrätt mm på Stockholms universitet och anlitas regelbundet för att hålla föredrag och kurser om entreprenad-, konsult- och köprätt.

 

1 kursdag 9 100 kr exkl. moms
  • stockholm
  • Start 29 sep 2022, 09:30
  • Slut 29 sep 2022, 16:30
  • Boka

Pris & Villkor

Kursavgiften för digitalt klassrum är inklusive kursdokumentation och för fysiskt klassrum även inklusive måltidspaket (lunch och fika) om inget annat angetts.

Allmänna villkor >

Vem är kursen för

Du som upprättar eller tolkar tekniska beskrivningar och förfrågningsunderlag.

Förkunskaper

Kursen är en grundkurs och kräver inga förkunskaper.

Datum

stockholm, 29 sep 2022

Pris

9 100 kr exkl. moms

Till toppen