Logo

Temadag Återbruk: Per Höglin berättar om Kv Hugin – ROT-projektet där återbruk står i fokus

Du har väl inte missat vad som händer den 15 november? Ja visst, Årets Temadag Återbruk!

Under en heldag vänder vi oss till dig som är involverad i projektering, projektledning och förvaltning för att summera en orientering och trendspaning på tema återbruk. ​

Per Höglin

Per Höglin, projekt-/projekteringsledare hos Byggstyrning med fokus på Digitala processer och BIM i produktionen, kommer vara en av flera uppskattade föreläsare på plats.

Vad kommer du föreläsa om?

– Jag kommer presentera Kv Hugin, ett ROT-projekt där stor andel återbrukade produkter kommer att nyttjas. Vidare kommer jag prata om hur detta knyts digitalt till vår produktionsmiljö och de miljöberäkningar som görs löpande i projekteringen. 

Varför är det viktig att ha koll på återbruk?

– Återbruket måste få ta större plats i projekten, både när det gäller tid och pengar. Hanteringen och administrationen blir ju kostnaden för återbruket, det är oerhört viktigt att hålla koll på dessa.

Vilka är de vanligaste problemen inom återbruk?

– Tiden, ekonomin och mindset.


Anna Martin är en annan intressant föreläsare som kommer finnas på plats. Hon kommer visa på praktiska metoder och verktyg som finns idag och utforska var branschen är på väg när det gäller digitalisering som möjliggör ökade cirkulära materialflöden. Vi kommer även ha nöjet att få lyssna till Louise Holmstedt. Hon kommer bl.a. ge en introduktion till återbruk av installationer och en överblick till hur man kommer i gång med återbruket av dessa typer av produkter.

Programmet uppdateras löpande. Här kan du säkra din plats och läsa mer om föreläsarna.

Till toppen