Logo

Förändringskraft och lärande från hemmakontoret

Jessica Bergmark

Vi har spenderat de senaste åren med det spännande uppdraget att driva STF och BFABs digitaliseringsresa framåt. En process som krävt mod, förmåga att testa och lära. En miljö som krävt en tillåtande attityd gällande kalkylerade risker och att göra fel, lära sig, göra om och göra rätt.

Vår förändringsresa har inte gått i mål, det kommer heller inte en dag när vi säger att vi är där - förändring är en konstant process. Men vi har kommit en riktigt bra bit på vägen! Vi har till exempel byggt en systemarktitektur som hanterar automatiska kund- och utbildningsflöden. Utöver det har vi även utvecklat en lärplattform som inte bara kan distribuera våra onlineutbildningar, utan även har möjliggjort för oss att vara en nära kompetenspartner som kan stötta våra kunder i fortbildningsprocessen.

Nyligen skakades hela vår värld om drastiskt. Jag tror inte att man hinner fullfölja ordet Cov…  innan bilder av tomma kontorslandskap eller en kollega på skärmen dyker upp framför ögonen. Under en extremt kort period har digitala möten blivit enda förutsättningen för att interagera i arbetslivet.

Även om vi har förberett oss för digitala leveranser under en lång tid så står även vi inför en extremt stor utmaning då vår verksamhet i normala fall framför allt bedriver klassrumsundervisning. Ställa in är självklart den sista utvägen. Så nu, som för de flesta andra, handlar det om att snabbt ställa om. För oss innebär det att anpassa oss utifrån de förutsättningar som pedagogiken tillåter.

Men i den här turbulenta tiden när förändringsbenägenhet och förmågan att lära, starkare än någonsin, är två av de viktigaste personliga egenskaperna för att hänga med blir jag stolt och hoppfull över det starka driv jag ser bland kollegor, samarbetspartners och kunder. Jag uppfylls av en känsla att vi löser det här – tillsammans!

Det är nu extra tacksamt att tröskeln i Sverige är relativt låg för att ta till sig digital teknik. Jag tror att det är en grundförutsättning till den tydliga förändringskraft som idag sker från hemmakontoren. Med hjälp av de digitala verktygen samarbetar vi på distans och hittar gemensamt vägen framåt. Samtidigt som vi själva är en lärande organisation och utvecklas internt, så ser vi till att våra kunders lärande också kan ske hemifrån.

Vi ses online!

Jessica Bergmark, Chef Produkt och utveckling


Läs mer om hur vi arbetar med utbildningar online här.

Kontakta gärna våra utbildningsansvariga om du vill veta mer.

Till toppen