Logo

Artikelarkiv

Kontinuerligt lärande utvecklar LKAB och bidrar till grön omställning

Många förknippar nog LKAB med järnmalmsprodukter och den aktuella flytten av Kiruna. Men det är även ett företag som värnar den gröna omställningen, det hållbara samhället och kontinuerlig utveckling. Både i och utanför organisationen. Vi träffade Håkan Wiss, projektchef på LKAB, för att prata om flytten av Kiruna, gröna visioner – men också om det kontinuerliga lärandet som är en viktig del av LKAB:s framgång.

Läs mer

Temadag Återbruk – En dag i hållbarhetens tecken

Intresset för att bygga och renovera hållbart ökar samtidigt som utmaningarna, i takt med den oro som råder i vår omvärld, blir större och vi ser en alltmer begränsad tillgång till nytt material.

För att skapa en sund, attraktiv och hållbar bygg- och fastighetsbransch är återbruk ett steg i rätt riktning. Därför har vi, tillsammans med kunniga branschpersoner, skapat temadag Återbruk som går av stapeln den 15 november för att sprida kunskap och inspireras av personer och projekt som på olika sätt jobbat med återbruk.

Läs mer

Johanna och Göran gick fyra kurser tillsammans – av ren tillfällighet!

”Men Göran, är du här igen?!” ropade Johanna Possnert glatt när hon fick syn på Göran Edström. Av en ren slump hade de återigen anmält sig till samma kurs via BFAB  - utan att ha haft någon direkt kontakt däremellan eller planerat det!

Läs mer

Nya föreskrifter om elsäkerhetskontroller kräver dokumenterade rutiner och ställer frågan om innehavare på sin spets

Elsäkerhetsverket har beslutat att alla fastighetsägare/innehavare från och med första december 2022 måste ha dokumenterade rutiner kring elsäkerhet för att kontrollera sina elanläggningar.

Mats Jonsson, elsäkerhetskonsult på Eltrygg Miljö med 25 års branscherfarenhet, menar att rutinerna utifrån de nya föreskrifterna kan resultera i att innehavsfrågan kan bli en central fråga. Är det fastighetsägaren eller hyresgästen som ska upprätta rutinerna? Och var går det faktiska gränssnittet mellan olika innehavare?

Läs mer

Solcellsparken som skapar lika mycket medlems- som samhällsnytta

En solcellspark som skapar lika mycket värde för både medlemmarna som för samhället. Det är tanken bakom HSB Sörmlands solcellspark som med sina 35 hektar belägna utanför Strängnäs är störst i Sverige, berättar Jon Leo Rikhardsson, vd på HSB Sörmland.

Läs mer

Du behöver inte vara expert för att vara påläst om entreprenadjuridik

Oavsett om du redan jobbar i byggbranschen eller är på väg in i den så är det en bra idé att uppdatera dina kunskaper om entreprenadjuridik. Du behöver inte vara expert inom området, men det är alltid bra att vara påläst. En stor anledning är att det ofta handlar om stora summor pengar i en entreprenad. En tydlighet inom entreprenadjuridiken ger en större förståelse hos alla inblandade och du undviker även onödiga missförstånd.

Var du än befinner dig kunskapsmässigt inom juridiken så har vi en utbildning för dig. Alla våra föreläsare är advokater med lång erfarenhet i branschen.

Läs mer
Till toppen