Proffsens bästa tips inför jobbsökandet 2020

Ett nytt år symboliserar för många en nystart – nu är det dags att förverkliga sina drömmar! Det kan handla om att börja en utbildning, testa nya maträtter eller att våga söka drömjobbet!

Ett cv som inte är uppdaterat eller en ofullständig LinkedIn-profil kan enligt vår erfarenhet bidra till att tröskeln känns onödigt hög och att du går runt och tänker på det där drömjobbet utan att söka. Därför har vi har samlat några av våra populäraste artiklar, så att du är förberedd när drömjobbet dyker upp!

 

Att tänka på innan du börjar söka jobb

Fasticons 5 bästa tips till dig som söker jobb!
Hur framställer du dig själv för att vara så attraktiv som möjlig för rekryterarna? Här kommer några hjälpande tips på vägen!

Så här gör du ditt personliga brev läsvärt!
Du har läst annonsen och kanske redan drömt dig bort till hur arbetsplatsen är, hur utmanande de nya arbetsuppgifterna kommer att kännas och vad roligt det ska bli att lära känna alla nya kollegor! Men hur ska du formulera ditt personliga brev när du vill söka den där drömtjänsten? Vi hjälper dig på traven!

Konsten att sälja in dig till arbetsgivaren!
När du söker jobb kan man dra en del paralleller mellan jobbsökandet och försäljning. I säljsammanhang pratar man ibland om uttrycket: 100 knack – 10 snack – 1 tack. Du behöver alltså både kvantitet (tillräckligt många kontakter) men också kvalitet (göra rätt) för att öka chansen att få ett ja och hitta ditt drömjobb.

 

Att tänka på när du läser platsannonser

Hur ska några av de vanligaste klyschorna i platsannonserna tolkas?
I platsannonser återkommer ofta liknande begrepp och klyschor som liknar varandra. Vi hjälper dig med att tolka några av de vanligaste som förekommer.

”Vad gör jag för fel? Ingen kallar mig på intervju!” – Men, har du läst annonsen ordentligt?
Skickar du iväg ditt, kanske inte så uppdaterade, cv och personliga brev på vinst och förlust med tanken ”är det meningen, så hör de av sig”. Stanna upp! Det märks om du inte har läst igenom annonsen ordentligt och uppdaterat ditt cv därefter. Hur ska du göra istället? Det får du veta här!

”Detta är ett krav!” – Kan jag söka tjänsten, fast jag inte prickar in allt som efterfrågas?
Ibland kan det stå något i stil med ”Meriterande om du har erfarenhet av…” i platsannonserna. Så hur vet du om du kan söka tjänsten, eller om du kommer gå vidare om du söker även fast du kanske inte har viss erfarenhet? Vi hjälper dig att reda ut begreppen som kan vara förvirrande!

 

Att tänka på inför intervjun

När du framöver blir kallad på intervju vill vi tipsa dig om att läsa vår intervjuguide i fyra delar med konkreta och användbara råd:

Fasticons intervjuguide

Ta även del av tips direkt från vår rekryteringskonsult Rickard Frykendahl. Finns att läsa här!

 

Vi hoppas att artiklarna hjälper dig på vägen mot ditt drömjobb. Stort lycka till i ditt jobbsökande!

 

 

Håll dig uppdaterad!

Gå med i vårt nätverk och håll dig uppdaterad om vad som händer i branschen. Klicka på knappen för att gå med i Fasticon-nätverket!

GÅ MED I
FASTICON-NÄTVERKET


Kontakta oss på mail info@fasticon.se, telefon 08-556 706 00.


© Fasticon AB 2019

Kontakta oss på mail info@fasticon.se, telefon 08-556 706 00.


© Fasticon AB 2019