Allt fler vill bli interimskonsult – här är svaren på de 5 vanligaste frågorna

Funderar du kring vad som är nästa steg i din karriär? Att arbeta som interimskonsult är ett sätt att dela med dig av din kunskap och engagemang till flera olika organisationer, du utvecklar både dig själv och uppdragsgivaren samtidigt som du får chans till nya karriärmöjligheter. Allt fler är intresserade av att arbeta som interimskonsult och vi får många nyfikna frågor. Därför har vi i den här artikeln sammanställt svaren på fem av de vanligaste frågorna. 

 

Vem passar som interimskonsult?

Generellt är det en fördel om du har arbetat några år inom branschen och provat olika arbetsgivare innan du går in i en konsultroll. Men det finns också uppdrag som passar dig med lite mindre erfarenhet. I rollen som interimskonsult är det bra om har en flexibel och öppen personlighet, och tycker om att prova olika typer av uppdrag. De flesta kunder förväntar sig att en interimskonsult har förmågan att snabbt förstå och komma in i kundens organisation, system och arbetssätt.

 

Vilka är de mest efterfrågade interimsrollerna inom fastighetsbranschen?

Fastighetschefer, uthyrare, förvaltare mot både bostäder och kommersiellt, hyresadministratörer, affärs- och fastighetsutvecklare, fastighetstekniker samt olika chefs- och nischade specialistroller är några av de yrkesgrupperna där interimslösningar är vanligast inom fastighetsbranschen. Det finns därmed en stor bredd vad gäller erfarenheter och kompetenser som efterfrågas.

 

Hur lätt får jag nya uppdrag?

Inom samhällsbyggnadsbranschen finns det ofta gott om uppdrag och en interimskonsult med en attraktiv profil behöver sällan gå utan uppdrag. Men det är många delar som ska stämma för att du ska ha ett nytt uppdrag arbetsdagen efter att det förra avslutats. Däremot ligger det självklart i en interimsförmedlares intresse att aktivt arbeta för att det inte ska bli något glapp.

 

Hur fungerar det med lön eller fakturering?

Hos en seriös interimsförmedlare får du som anställd marknadsmässig månadslön löpande under uppdragets gång. Interimsförmedlaren sköter den månatliga faktureringen till uppdragsgivaren och du får lön och andra förmåner som under vilken anställning som helst.

Som egenföretagare fakturerar du själv uppdragsgivaren. Får du uppdraget via en interimsförmedlare fakturerar du dem, som i sin tur fakturerar uppdragsgivaren.

 

Är det vanligt att bli rekryterad till kunden?

Det är inte ovanligt att ett interimsuppdrag övergår till en fast anställning hos kunden. Ofta är uppdragsgivaren tydlig med om det kan finnas möjlighet till anställning framöver eller inte. En del tar interimsuppdrag med förhoppning om att framöver bli anställd hos uppdragsgivaren. Andra vet redan från början att de vill fortsätta som interimskonsulter och är därmed inte är intresserade av en anställning. Stäm därför gärna av i förväg att dina förväntningar är i linje med uppdragsgivarens.

 

Vill du veta mer om hur det är att arbeta som interimskonsult och hur möjligheterna ser ut för just dig? Anmäl ditt intresse här, så kontaktar vi dig!  

Här kan du läsa mer om hur arbetsvardagen ser ut för en interimskonsult.

 Kontakta oss på mail info@fasticon.se, telefon 08-556 706 00.


© Fasticon AB 2019

Kontakta oss på mail info@fasticon.se, telefon 08-556 706 00.


© Fasticon AB 2019