STORA KONTORSDAGEN 2018
8 November, 2018
”Vad gör jag för fel? Ingen kallar mig på intervju!” – Men, har du läst annonsen ordentligt?
15 November, 2018
 
 
 

Hur ska några av de vanligaste klyschorna i platsannonserna tolkas?


I platsannonser återkommer ofta liknande begrepp och klyschor som liknar varandra. Vi vill hjälpa till med att tolka några av de vanligaste:

”I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.”

Detta beror såklart på vad eller vem arbetsgivaren ser framför sig gällande tjänsten. Om de idag har en arbetsgrupp med många sociala och impulsiva personer, kanske de söker en mer eftertänksam och mer kontrollerad personlighet för att göra arbetsgruppen mer dynamisk. Ofta är detta något som får läsas in mellan raderna i annonsen. Det som kan konstateras är att de personliga egenskaperna kan vara avgörande för vem som får tjänsten. Våga fråga vad arbetsgivaren söker och varför om det inte framkommer tydligt i annonsen, så du vet om det är intressant för dig eller inte att söka tjänsten.

”Du trivs att arbeta med frihet under eget ansvar.”

Arbetsgivaren söker någon som de inte behöver hålla i handen. Ofta kan det vara så att de söker någon som kan ha viss tidigare erfarenhet, och som därmed kan arbeta självständigt rätt snabbt efter arbetsintroduktionen.

”Du är prestigelös och kan strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt.”

I detta exempel efterfrågas en person som är ödmjuk och samtidigt har ett självständigt tänk när det gäller att hjälpa kollegor med olika saker. Den ideale sökande ser det som en självklarhet att även rycka in och hjälpa till med mindre kvalificerade arbetsuppgifter, utan att vara rädd för att förlora sitt anseende eller lägga någon värdering i det. Han eller hon är även duktig på att lägga upp en tidssmart strategi för att planera sina arbetsuppgifter utifrån en produktiv plan.

”Som person är du lösningsfokuserad och ansvarstagande.”

Här eftersöks någon som är anpassningsbar. Personen kan snabbt tänka om i nya banor när oförutsedda saker händer, eller om en plan inte går som planerat. Rätt person för tjänsten tar även ansvar över att uppgifterna blir gjorda som det är sagt, man ser även sitt eget ansvar och står upp för om ett misstag skett.

Om något är oklart i en för övrigt intressant annons, våga höra av dig till den rekryteringsansvariga och fråga. På så sätt så vet du om det är lämpligt för dig att söka tjänsten, och om det är värt att lägga ner tiden på att formulera ett CV och personligt brev som är anpassat för tjänsten.


Intervjutips Fasticon
 

Kontakta oss på mail info@fasticon.se, telefon 08-556 706 00.


© Fasticon AB 2019

Kontakta oss på mail info@fasticon.se, telefon 08-556 706 00.


© Fasticon AB 2019