Skrivkramp? Hur gör du ditt personliga brev läsvärt?
15 november, 2018
FASTIGHETSMARKNADSDAGEN DIGITALISERING GÖTEBORG 2018
16 november, 2018
 
 
 

NÄTVERKSTRÄFF & LUNCHFÖRELÄSNING 15/11


Idag hade vi nöjet att bjuda in våra interimskonsulter till en välbesökt nätverksträff på kontoret i Stockholm. Det blev många glada och intressanta möten. Utöver lunch och mingel stod en inspirerande föreläsning av Nicholas Fernholm på agendan.

Med den tänkvärda och innehållsrika föreläsningen ”Digitala samhällsförändringen, hur påverkas du?” lämnade Nicholas ingen oberörd.

Tycker du att allting går så snabbt nu för tiden? Det ligger något i det. När telefonen uppfanns tog det 75 år innan den nådde 50 miljoner människor. När Chewbacca Mask Lady blev viral tog det 24 timmar att nå 50 miljoner visningar.

Många av dagens arbetsuppgifter är repetitiva, följer mönster och är relativt enkla. Det är precis den sortens arbete som AI älskar. Det innebär bl.a. att hälften av alla våra nuvarande arbetsuppgifter är automatiserade inom 15 år. Redan idag är AI t.ex. bättre på att se en film och därefter återge handlingen än vad vi människor är.

Nicholas poängterade att vi ska använda tekniken för att skapa värde för kunderna. Ett exempel är Blockbuster som omsatte 6 miljarder USD och sysselsatte 84 000 människor. De blev utraderade av Netflix som omsätter dubbelt så mycket men bara har 5 400 anställda.

Inom några år kommer de som är födda 1985 - 2000 att stå för 75% av Sveriges arbetskraft. De tillhör en generation som föddes med en mobil i handen på toppen av Maslovs behovspyramid. Deras förväntningar på livet, tjänster, arbetsgivaren och karriär är extrema. Likväl kommer de här individerna att utgöra 75 % av dina kunder, leverantörer och anställda.

Vad innebär det för fastighetsbranschen och hur är din organisation rustad för att möta de nya förutsättningarna? Det och mycket annat diskuterar vi på Fasticon gärna med dig.

Stort tack till alla som deltog på nätverksträffen!


Lunch konsultträff Fasticon Konsultträff Fasticon
 

 
 

Kontakta oss på mail info@fasticon.se, telefon 08-556 706 00.


© Fasticon AB 2019

Kontakta oss på mail info@fasticon.se, telefon 08-556 706 00.


© Fasticon AB 2019