Logo

Artikelarkiv

Dino sparade mycket tid genom digital utbildningslösning

Dino Karupovic är projektör på Halmstads Energi och Miljö Nät AB. En roll som kräver breda kunskaper och smarta lösningar. En smart lösning var att bygga kompetensen hos STF via digitalt klassrum. ”Tidsbesparande” är framför allt ett ord som Dino summerar det med.

Läs mer

Nya föreskrifter om elsäkerhetskontroller kräver dokumenterade rutiner och ställer frågan om innehavare på sin spets

Elsäkerhetsverket har beslutat att alla fastighetsägare/innehavare från och med första december 2022 måste ha dokumenterade rutiner kring elsäkerhet för att kontrollera sina elanläggningar.

Mats Jonsson, elsäkerhetskonsult på Eltrygg Miljö med 25 års branscherfarenhet, menar att rutinerna utifrån de nya föreskrifterna kan resultera i att innehavsfrågan kan bli en central fråga. Är det fastighetsägaren eller hyresgästen som ska upprätta rutinerna? Och var går det faktiska gränssnittet mellan olika innehavare?

Läs mer

Solcellsparken som skapar lika mycket medlems- som samhällsnytta

En solcellspark som skapar lika mycket värde för både medlemmarna som för samhället. Det är tanken bakom HSB Sörmlands solcellspark som med sina 35 hektar belägna utanför Strängnäs är störst i Sverige, berättar Jon Leo Rikhardsson, vd på HSB Sörmland.

Läs mer

Andreas hittar strategiska lösningar oavsett spelplan

Som hängiven el- och industriansvarig hos STF har Andreas Carlsson många järn i elden. Framför allt innebär hans roll kundansvar med fokus på elsäkerhetsutbildningar till större industrikunder samt ansvar över STF:s reläskyddsutbildningar. Lär känna Andreas för att få veta lite mer om honom och vad som händer just nu!

Läs mer

Marie-Louise uppskattar den sociala dialogen med kunder och deltagare

Vi har flera uppskattade och engagerade medarbetare på STF. En av dem är Marie-Louise Wesslén. Vad gör hon och vad är hennes drivkrafter? Läs vidare för att lära känna Marie-Louise lite bättre!

Läs mer

Örjan har koll – och tycker att fixa strul är kul

Hos STF är det många hängivna medarbetare som dagligen har kund- och deltagarkontakter, men även roddar ”bakom kulisserna”. En av dem är Örjan Andersson, vår uppskattade utbildningskoordinator. Ta en minuts paus och läs vidare för att lära känna honom lite mer!

Läs mer
Till toppen